Ons aanbod
24 juni 2024

MoneyMonk vs. Rompslomp: welk pakket past bij jou?

Ben je toe aan boekhoudsoftware maar worstel je met het kiezen van het juiste programma voor jou? Ben je bang dat je misschien handige functies mist die je helpen met het ondernemen? Geen zorgen, bij Rompslomp begrijpen we dat elke zzp'er uniek is en andere behoeften heeft. Daarom geven we je een overzichtelijke vergelijking tussen ons pakket en één van onze populaire collega’s, MoneyMonk!

Na het lezen van dit artikel heb je een duidelijk beeld van de verschillen en overeenkomsten tussen de twee programma’s. Zo heb je genoeg informatie om zelf de beste keuze voor jouw onderneming te maken!

Welk boekhoudprogramma past bij jou?

Rompslomp en MoneyMonk bieden beiden een compleet boekhoudpakket voor dienstverlenende zzp'ers. MoneyMonk is wel minder handig als je goederen verkoopt . Er is namelijk geen voorraadfunctie of koppeling met webshop- en kassasystemen. Rompslomp biedt deze wel. MoneyMonk heeft wel uitgebreidere ondersteuning, via e-mail én telefoon.

moneymonk-vs-rompslomp

Welke functies bieden MoneyMonk en Rompslomp aan?

Beide pakketten bieden uitgebreide functies voor dienstverlenende zzp’ers. Je kunt facturen en offertes volledig in eigen stijl ontwerpen en meteen versturen. Daarnaast kun je uren en ritten bijhouden in de app en ze direct factureren naar je klanten. Alles is eenvoudig ingericht zodat je snel door kunt met je onderneming.

Ook hoef je je geen zorgen meer te maken dat die schoenendoos steeds voller raakt van je bonnetjes. Met beide programma’s kun je al je bonnetjes en digitale facturen makkelijk opslaan. Met Scan & Herken worden gegevens van bonnetjes zelfs automatisch herkend, wat je tijd en foutgevoelig handwerk bespaart.

Klaar om de boekhouding in te duiken? Geen probleem, Rompslomp en MoneyMonk hebben alles wat je nodig hebt. Al je inkomsten en uitgaven kun je makkelijk inboeken door je bankrekening te koppelen. Aan de hand van je gegevens worden automatisch je winst- en verliesrekening en je balans opgemaakt.

Daarnaast wordt bijgehouden hoeveel btw je aan het eind van het kwartaal moet afdragen. Als kers op de taart: je kunt met beide programma’s direct je btw-aangifte indienen! Zo zie je maar dat boekhouden ook makkelijk kan.

Kortgezegd heb je met Rompslomp en MoneyMonk alles wat je nodig hebt als zelfstandige dienstverlener. Je bespaart tijd, moeite en (dure) fouten met de geautomatiseerde functies van beide boekhoudpakketten.

Wat zijn de verschillen tussen MoneyMonk en Rompslomp?

Het grootste verschil tussen Rompslomp en MoneyMonk ligt aan het feit dat MoneyMonk zich exclusief richt op dienstverleners. Als je (ook) goederen verkoopt, zul je merken dat je met MoneyMonk wat functies tekort komt.

Hoewel je met Rompslomp je producten en voorraad makkelijk bijhoudt, is dat niet het geval bij MoneyMonk. Ook heeft Rompslomp directe koppelingen met verschillende webshops, kassasystemen en salarispakketten die bij MoneyMonk ontbreken.

Dat MoneyMonk geen producten- of voorraadbeheer heeft is geen dealbreaker voor een dienstverlener. Het is wel handig om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld een (web)winkel hebt. De functies en koppelingen die Rompslomp aanbiedt besparen je namelijk tijd en kosten van extra softwarepakketten.

Daarnaast zijn er andere kleine verschillen in functionaliteit. Zo kun je MoneyMonk koppelen met je zakelijke Gmail account zodat het programma automatisch inkoopfacturen herkent en voor je inboekt. Aan de andere kant kun je met Rompslomp wel digitaal je offertes laten ondertekenen om ze automatisch goed te keuren. Kleine verschillen die uiteindelijk wel tijd en moeite besparen bij je administratie.

Beide programma’s komen erg overeen qua aanbod. Je hebt als dienstverlener hoogstwaarschijnlijk genoeg aan een van beide. Werk je echter met producten en voorraad, omdat je bijvoorbeeld een (web)winkel hebt? Dan biedt Rompslomp een aantal functies die je bij MoneyMonk niet krijgt.

Wat kost MoneyMonk?

MoneyMonk heeft verschillende tarieven gebaseerd op je omzet. Elk (betaald) pakket heeft dezelfde functionaliteit. Zodra je proefperiode na 1 maand is afgelopen wordt er geteld hoeveel omzet je hebt geboekt en vervolgens bepaald hoe duur je pakket is.

  • Je kunt gratis uren registreren en offertes maken met het ‘Pre-start’ pakket.
  • Tot je in totaal €10.000 omzet hebt ingeboekt, betaal je €7,50 per maand voor het ‘Start’ pakket.
  • Tussen €10.000 en €30.000 omzet betaal je €17,50 per maand voor het ‘Growth’ pakket.
  • Vanaf €30.000 omzet betaal je €29,50 per maand voor het ‘Pro’ pakket.

Je omzet wordt niet per maand of per jaar berekend. Zodra je in totaal €10.000 aan omzet hebt gedraaid, moet je door van ‘Start’ naar het duurdere ‘Growth’. Neem een kijkje op de website van MoneyMonk voor meer informatie over de verschillende tarieven.

Wat kost Rompslomp?

Bij Rompslomp wordt het tarief bepaald door jouw behoeften. Hoe meer functionaliteit je nodig hebt, hoe meer je betaalt. Zolang je binnen de beperkingen van een pakket blijft, hoef je niet te upgraden.

  • Met het gratis pakket kun je facturen en offertes maken en downloaden.
  • Met 'Puur Factuur' kun je maximaal 5 uitgaven inboeken per maand en onbeperkt facturen versturen voor €7,50.
  • Met 'Professional' kun je onbeperkt uitgaven inboeken en facturen versturen voor €25 per maand.
  • Met 'Master' kun je alles van Professional én 3 aparte boekhoudingen bijhouden voor €37,50 per maand.

Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie over de pakketten.

Is MoneyMonk of Rompslomp goedkoper?

Maak bij het kiezen van je pakket een inschatting van wat je nodig hebt voor je onderneming. Als je weet dat je veel transacties moet gaan inboeken maar nog niet zoveel omzet draait, dan is MoneyMonk in het begin de voordeligere keuze. Heb je een simpele boekhouding, maar draai je wel veel omzet? Dan pakt Rompslomp goedkoper uit.

Probeer beide pakketten gratis uit!

Uiteindelijk ligt de keuze bij jou. Beide programma’s bieden meer dan voldoende voor dienstverleners, met wat kleine verschillen in functionaliteit en prijs. Maar: waarschijnlijk vind je één toch net wat fijner werken dan de ander. En hoe sneller je klaar bent met de boekhouding, hoe meer energie je in je onderneming kunt steken!

Gelukkig kun je met een proefabonnement Rompslomp en MoneyMonk een maand lang gratis uitproberen. MoneyMonk onderscheidt zich met een gratis 1-op-1 opstartservice zodat je zeker bent dat je je administratie goed inricht. Daarnaast biedt MoneyMonk ondersteuning via e-mail en telefoon. Rompslomp heeft alleen ondersteuning via e-mail.

Lees ook wat andere ondernemers vinden van Rompslomp en MoneyMonk op Feedback Company. Wat ons betreft krijgt Rompslomp een 10, maar wij zijn natuurlijk niet helemaal onpartijdig 😉

Hopelijk heb je met dit artikel kunnen beslissen welk pakket het beste bij jou past. En of je voor ons of voor MoneyMonk kiest: we wensen je veel succes met je onderneming!

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.