Boekhouder
19 augustus 2024

Kan ik in Rompslomp samenwerken met een boekhouder?

Rompslomp is ontwikkeld om makkelijk zelf je boekhouding te kunnen doen als zzp'er. We weten hoe belangrijk het is om zelf de controle te houden over je administratie, maar ook begrijpen we dat het handig is als jouw boekhouder mee kan kijken. Bijvoorbeeld om je btw-aangifte te checken of om gemakkelijk de jaarrekening voor je klaar te zetten. Met een boekhouder heb je even die dubbele check om zeker te weten dat je niet teveel betaalt aan de Belastingdienst. Daarom bieden we een oplossing die je helpt om samen te werken met een boekhouder.

In dit artikel leggen we uit waarom het voordelig kan zijn om samen te werken met een boekhouder en hoe je samen aan de slag kunt gaan in Rompslomp. Zo profiteer je van hun expertise, terwijl jij de controle behoudt en je bedrijf beter begrijpt.

Als ondernemer herken je het vast: je begint vol enthousiasme aan je bedrijf, maar al snel stapelen de bonnetjes en facturen zich op. Voordat je het weet, zit je tot over je oren in de administratie en zie je door de cijfers het bos niet meer. Stress en zorgen om de financiën nemen de overhand, terwijl je eigenlijk gewoon wilt ondernemen. Wat nu?

Gelukkig is er een oplossing die jouw administratie een stuk eenvoudiger maakt: een boekhoudprogramma en eventueel een boekhouder. Zo zorg je ervoor dat je administratie op rolletjes loopt, zodat jij je volledig kunt richten op waar je goed in bent.

Zelf controle houden en de kracht van een boekhoudprogramma

Een goed boekhoudprogramma maakt jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker. Het is niet alleen toegankelijk en gebruiksvriendelijk, maar het helpt je ook om tijd te besparen. Je kunt makkelijk facturen maken, bonnetjes scannen en automatisch koppelingen maken met je bank. Het programma houdt alles overzichtelijk voor je bij, zodat je niet verdwaalt in een wirwar van papieren en Excel-sheets.

Maar dat is niet alles. Door gebruik te maken van een boekhoudprogramma heb je altijd en overal inzicht in je financiële situatie. Je kunt realtime je inkomsten en uitgaven bekijken, waardoor je beter onderbouwde beslissingen kunt nemen. Zo houd je de controle over je financiën, zonder dat het je veel tijd kost.

De toegevoegde waarde van een boekhouder

Hoewel een boekhoudprogramma een hoop werk uit handen neemt, blijft de rol van een boekhouder ook van belang. Een boekhouder is meer dan iemand die alleen cijfers invoert. Het is een expert die strategisch advies geeft, zorgt dat je de juiste belastingen betaalt en erop toeziet dat je administratie klopt als een bus.

Met een boekhouder aan je zijde, hoef je je geen zorgen te maken over fouten in je aangifte of onverwachte belastingaanslagen. Een boekhouder biedt je controle en zekerheid. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw administratie voldoet aan alle wettelijke eisen en dat je niets over het hoofd ziet. Zo kun jij met een gerust hart ondernemen.

Samenwerken met je boekhouder

De echte kracht zit in de samenwerking tussen jou, je boekhoudprogramma en je boekhouder. Jij voert de dagelijkse administratie in je boekhoudprogramma, zoals het maken van facturen en het bijhouden van uitgaven, terwijl je boekhouder op de achtergrond meekijkt en alles in de gaten houdt.

Dankzij de toegang die je je boekhouder geeft tot je boekhoudprogramma, kan hij of zij direct in jouw administratie werken. Geen gedoe meer met losse documenten of het heen en weer mailen van bestanden. Alles gebeurt in één systeem, waardoor de communicatie sneller en efficiënter verloopt.

Het resultaat? Een zorgeloze administratie, tijdsbesparing, en meer focus op jouw kernactiviteiten. Je hebt de rust dat alles goed geregeld is, terwijl je boekhouder zorgt voor de puntjes op de i.

Praktische tips voor een soepele samenwerking

Een goede samenwerking begint bij duidelijke afspraken. Maak bijvoorbeeld afspraken over wie wat doet: jij houdt de dagelijkse administratie bij, en je boekhouder doet de controle en aangiftes. Zorg ervoor dat je regelmatig contact hebt, bijvoorbeeld door elke maand even te overleggen. Zo blijven jullie beiden up-to-date.

Hoe werkt die samenwerking dan in Rompslomp?

In Rompslomp kun je anderen toegang geven tot je administratie. Zo ook je boekhouder. 
Is het de eerste keer dat je boekhouder met Rompslomp werkt? Laat je boekhouder dan een gratis account aanmaken via de link die vanzelf wordt verzonden naar het ingevoerde e-mailadres. Vervolgens kan je boekhouder jouw administratie inzien. Deze toegang kun je ook zelf weer intrekken. In dit artikel lees je hoe je iemand toegang geeft tot je administratie.



Boekhouder toegang
Welk pakket heb ik nodig om met mijn boekhouder samen te werken in Rompslomp?

Bij Rompslomp kun je kiezen uit verschillende pakketten. Vanaf een betaald pakket kun je andere gebruikers toegang geven tot je administratie. Er is geen verschil tussen het toegang geven van je boekhouder of andere gebruikers. Vanaf het Puur Factuur pakket is het al  mogelijk om met je boekhouder samen te werken in Rompslomp.

De hoeveelheid gebruikers die je toegang kunt geven is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Ook is het vanaf het Professional pakket mogelijk om nog extra gebruikers bij te kopen. 
Als je dus naast je boekhouder ook nog andere mensen toegang wilt geven tot je boekhouding, dan kan dat vanaf het Professional pakket. 


Tarieven-gebruiker-toegang


Rompslomp Boekhouder met een Boekhouder Account

Rompslomp werkt ook met boekhouders die al meerdere klanten helpen in Rompslomp. Deze boekhouders hebben een eigen abonnement en kunnen zelf administraties toevoegen en zo nieuwe klanten in Rompslomp invoeren en zelf beheren. Heb je een boekhouder gevonden die al met ons pakket werkt en heb je zelf nog geen account? Dan kan de boekhouder een administratie voor je aanmaken.

Ben jij boekhouder en wil jij meer weten over het Boekhouder Account? Lees dan hier verder

rompslomp-boekhouders-dashboard

Conclusie

De combinatie van een boekhoudprogramma en een boekhouder is de gouden formule voor een zorgeloze administratie. Het biedt je rust, tijdsbesparing en een goed overzicht van je financiën. Door de samenwerking met een boekhouder haal je het maximale uit je boekhoudprogramma en zorg je ervoor dat je administratie altijd up-to-date en foutloos is.

Twijfel je nog? Probeer Rompslomp 30 dagen gratis uit en ontdek zelf hoe makkelijk het kan zijn om samen te werken met je boekhouder. Wie weet kan jouw boekhouder je nog tips geven over hoe je jouw administratie nog efficiënter kunt inrichten. 

Eerst meer weten over het Rompslomp proefabonnement? Je Leest hier hoe het werkt.

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.