20 juni 2019

Tip! 5 podcasts die je als ondernemer geluisterd moet hebben

Podcasts zijn het helemaal tegenwoordig. Soms is het gewoon veel lekkerder om naar een verhaal te luisteren in plaats van het te lezen in een boek of op een scherm. Wij als ondernemers die regelmatig podcasts luisteren, weten als geen ander hoe inspirerend het kan zijn om naar verhalen van andere ondernemers te luisteren. Vooral als beginnend ondernemer kan je je nog wel eens lamgeslagen voelen door tegenslag of onzekerheden.

Wij hebben 5 podcasts op een rijtje gezet- podcasts voor ondernemers – waarin te horen is dat geen enkele ondernemer direct succesvol was, welke fouten zij hebben gemaakt en vooral: hoe ze uiteindelijk wel succesvol ondernemer zijn geworden! Dit zijn onze favoriete podcast-makers met een specifieke podcast luistertip voor jou!

1. Master your mindset van Michael Pilarczyk

Michael Pilarczyk komt oorspronkelijk uit Polen en droomde er al jong van om DJ te worden. Toen hij in Nederland settelde maakte hij deze droom waar. Hij werd een bekende radio DJ en presenteerde ook op de televisie. Hij kwam in contact met succesvolle ondernemers en dat wakkerde zijn interesse in ‘het geheim van succesvolle mensen’ aan. Met de principes van het boek Think and Grow Rich in zijn achterhoofd werd Michael op jonge leeftijd miljonair. Vervolgens verloor hij voor zijn 30e al zijn vermogen op de beurs en hield een schuld over van 2 miljoen euro.

Toen zijn leven uitzichtloos leek besloot hij het mooiste leven te leven. Met Dana Pena als zakelijk mentor, nam hij de principes van Quantum Leap Advantage in acht. Hij zette vervolgens zijn eerste bedrijf op als zakenman en zorgde voor 20 miljoen aan omzet in de eerste twee jaar.
 
Een sabbatical en een aantal boeken verder (waaronder Master your Mindset) is Michael ook te horen in zijn podcasts. Waar hij spreekt (met andere ondernemers) over het begrijpen van je eigen denkwijze en hoe je dit effectief kunt inzetten en veranderen. Een inspirerende ondernemer die elke kant van de medaille kent.

Onze podcast tip: #78 Onze beste investering ooit.

Een podcast over money-mindset, een op groei gerichte mindset en vooral ook persoonlijke ervaringen over en hoe je verder komt met een gezonde lifestyle.

2. Getting things done (Engelstalig / David Allen)

Wie heeft dit boek van David Allen niet gelezen? Getting things done. Een boek geschreven vanuit de gedachte “ Your mind is for having ideas, not holding them”. Getting Things Done is in principe een werk-leef management systeem. Een manier om de balans tussen je werk, en jouw leven te hanteren en hoe je daar effectief tussen beweegt. En vooral; hoe vind je daar jouw geluk?

Onze podcast tip: #50 David Allen talks with Brian Robertson.

Een fascinerend (wel Engelstalig) gesprek over hoe onze werkomgeving ervoor zorgt dat het een noodzaak is geworden om ons hoofd leeg te kunnen maken. Hoe gaan we om met werkdruk en vooral de complexiteit van onze werkomgeving. Denk aan ‘altijd connected’ zijn. Een gesprek met veel uiteenlopende onderwerpen op dit gebied.

3. 100% inspiratie (Thijs Lindhout)

Thijs Lindhout begon met een ‘zesjes leven’ zoals hij dat noemt. Het was allemaal wel prima en middelmatig. Niks te klagen, maar dus ook niks om over naar huis te schrijven. Tot hij bij een seminar belandde van Remco Claassen en hij tot het besef kwam dat hij alleen maar ‘ja’ had gezegd op alles wat hem toe werd geworpen. Hoe zoek je dat zelf, hoe haal je dit uit jezelf? Thijs investeerde ongeveer een halve ton aan euro’s aan zijn zelfontwikkeling mbv goeroe’s, seminars en persoonlijke ontwikkeling.

Onze podcast tip: #132 Een master in ondernemerschap en geluk met Bart van den Belt.

Een openhartig interview tussen twee oude vrienden die onderwerpen bespreken als de twijfels en hobbels die ze overwinnen in het ondernemerschap. Persoonlijke ervaringen rondom hoe je hard kunt werken aan succes en ook nog genieten? Het is een podcasts vol tips, aangezien Bart van Belt – zoals Thijs Lindhout zelf zegt – een wandelende encyclopedie is op gebied van inspiratie. Een must-listen podcast.

4. Financiële planning voor ondernemers (Martijn van Hulten )

Met zijn jarenlange ervaring als accountant en belastingadviseur, helpt Martijn van Hulten ondernemers met hun financiële planning. Als financieel planner maakt hij echt verschil in het leven van mensen en dat is waar hij blij van wordt. Aan de persoonlijke financiële planning van de ondernemer als privépersoon wordt bij veel accountants- en administratiekantoren weinig of geen aandacht besteed. Maar daar blijkt wel veel behoefte aan te zijn.

Onze podcast tip: FPO028 Cash is king: een interview met Marc Heuvelmans over de cashflow in jouw onderneming | Financiële valkuil 4

In deze podcast is een interview te beluisteren met Marc Heuvelmans. Hij is advocaat en jarenlang curator geweest. Hij helpt nu ondernemers die financieel in zwaar weer verkeren. In deze podcast worden veel tips behandeld die je kunnen helpen om de cashflow van jouw onderneming gezond te houden en zo te voorkomen dat je krap bij kas komt te zitten.

5. De ondernemerspassie podcast (Alex Lie-Hap-Po)

Alex Lie-Hap-Po is trainer en traint ondernemers om het beste uit zichzelf en hun onderneming te halen, om tot een doorbraak te komen. Zijn specialisme ligt op gebied van beïnvloeden en overtuigen. Zijn podcasts zijn wekelijks te beluisteren en zijn bekend geworden via BNR newsradio.

Niet een maar twee must-listen podcast tips van Alex Lie-Hap-Po!

#86: Een miljoen euro omzet met maar twee dagen werken per week? Laura Babeliowsky leerde het honderden ondernemers. 

Laura is 1 van de bekendste en succesvolste businesscoaches van Nederland en helpt ondernemers naar het magische getal van 1 miljoen omzet per jaar, zonder meer uren te werken.

#84: Waarom je huidige definitie van vrijheid je tegenhoudt. Tonny Loorbach over de weg naar succes.

In deze podcast krijg je veel inzichten over de juiste mindset die je moet hebben om ook echt te groeien. Alles wat je wil hebben in het leven is namelijk in handen van andere mensen. Je hoeft alleen maar open te staan voor alle mogelijkheden die er zijn. Tonny Loorbach is ondernemer, spreker en investeerder uit Amsterdam. Gespecialiseerd in online marketing, SEO, conversie optimalisatie, neuromarketing en community building.  Hij is auteur van de bestseller.

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.