Vijf tips: Meer geld verdienen in minder tijd

Datum: Door: Niels Koning

Sta je nog in de ruststand na een welverdiende vakantie? Of maak jij alweer overuren voor je eigen bedrijf en verlang je naar even niets doen? Door slimmer te gaan werken kun je meer geld gaan verdienen in minder tijd. Hoe? Wij geven je vijf tips.

Meer geld verdienen in minder tijd

Tip 1: Meer geld verdienen;  werk effectief

Meer geld verdienen? Je bent pas goed bezig als je doelgericht te werk gaat en focust op de dingen die er echt toe doen. Werk effectief en stel dus prioriteiten. Wel eens gehoord van het Paretoprincipe, ofwel de 80/20 regel? Werk je volgens dit principe, dan behaal je zoveel mogelijk resultaten met zo min mogelijk inspanning.

Tip 2: Zorg voor een goede werk-privébalans

Hoe beter de balans tussen werk en privé, des te beter je als ondernemer presteert. Zeg eens eerlijk: wanneer haal jij het beste uit jezelf? Wanneer je tot over je oren in het werk zit en door de bomen het bos niet meer ziet? Of wanneer je genoeg tijd kan maken voor ontspanning? Wanneer is de balans tussen werk en privé zoek? Het woordje ‘eigenlijk’ zegt veel. Misschien vind je vaak dat je ‘eigenlijk’ nog dingen moet doen. Bijvoorbeeld wanneer je thuis bent met de kinderen en ‘eigenlijk’ denkt aan de boekhouding die nog moet worden gedaan.

Tip 3: Durf los te laten

Meer geld verdienen door minder te doen, bereik je ook door los durven te laten. Laat je medewerkers doen waar ze goed in zijn en zit niet overal bovenop. Of schakel een expert in voor zaken die buiten je vakgebied liggen. Soms besteed je zoveel tijd aan dingen waar je maar weinig kaas van hebt gegeten. Terwijl je die tijd beter had kunnen besteden aan dingen waar jij in uitblinkt.

Tip 4: Ga slim om met je winst!

Koop die snelle computer, huur de hulp in van een expert voor het bouwen van je website en regel je boekhouding voortaan met een boekhoudprogramma. Je bespaart tijd én gaat slimmer om met je winst. Investeer en benut aftrekposten optimaal. Dan hoef je minder belasting te betalen en houd je aan het eind van het jaar meer geld over.

Tip 5: Automatiseer & profiteer

We noemden het al even; de makkelijkste manier om je kostbare tijd te besparen, is door te automatiseren. Verstuur voortaan nieuwsbrieven met een marketing automation tool, gebruik social media planners, gebruik een goed CRM-systeem en een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma
voor je facturatie- en declaratieproces.