Facturatie Koppelingen Boekhouden
24 november 2023

Koppel je webshop aan je boekhouding: 5 voordelen op een rij

Neem jij factuurgegevens van webshoporders handmatig over in je boekhouding? Dan kun je veel tijd besparen! Het overnemen van gegevens lijkt waarschijnlijk niet zoveel werk. Zeker wanneer je (nog) niet zoveel bestellingen binnenkrijgt. Toch ben je per bestelling zo’n 5 minuten bezig met het overnemen van de gegevens. Heb je al eens uitgerekend hoeveel tijd je dat per maand kost? Tip: schrik niet. Wanneer je maandelijks 100 bestellingen hebt, kost het overnemen van factuurgegevens je namelijk elke maand ruim een werkdag!

Het goede nieuws is dat het koppelen van je boekhoudpakket aan je online winkel dit allemaal voor je oplost. Daarnaast levert het je nog veel meer op. We zetten hieronder 5 belangrijke voordelen van een naadloze koppeling van je boekhoudpakket en je webshop voor je op een rij. Zo zie je eenvoudig waarom dit essentieel is voor het succes en de groei van je bedrijf.

1. Geen dubbel werk

Zoals je hierboven al kon lezen, kost het handmatig overnemen van factuurgegevens (soms ongemerkt) veel tijd. Door de software te koppelen, worden gegevens automatisch van je webshop naar je boekhouding overgenomen zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Handmatig overnemen is dus niet meer nodig. De tijd die je daarmee bespaart kun je als zzp’er heel goed gebruiken voor andere zaken!

2. Maak minder fouten

Bij het handmatig overnemen van gegevens is een fout zo gemaakt. En dat kan grote gevolgen hebben. Bedenk je maar eens hoeveel extra werk een fout in overgetypte factuurgegevens je kost. Als je je webshop en boekhoudpakket automatisch laat samenwerken, worden gegevens vanzelf bijgewerkt. Dat betekent minder fouten en herstelwerk. Je financiële gegevens zijn betrouwbaarder en je hoeft minder tijd te besteden aan het herstellen van fouten.

3. Eenvoudiger belastingaangifte doen

Zaken als belastingaangifte doen en het maken van financiële rapporten kunnen best een gedoe zijn. Als je webshop en boekhouding automatisch samenwerken, gaat het verzamelen van gegevens voor je belastingaangifte en rapporten bijna vanzelf. Dit maakt het simpeler en vermindert fouten. Bovendien ben je met duidelijke financiële gegevens beter voorbereid op eventuele controles.

4. Direct inzicht in je financiën

Als je webshop en boekhoudpakket met elkaar zijn verbonden, krijg je direct inzicht in je financiën. Je kunt altijd de verkoopcijfers, ontvangen betalingen en openstaande facturen bekijken. Veranderingen vallen hierdoor eerder op zodat je er direct op kunt reageren. Bovendien neem je op basis van actuele en betrouwbare informatie makkelijker goed onderbouwde beslissingen.

5. Meer tevreden klanten

Een geautomatiseerde koppeling heeft niet alleen voordelen voor jou. Ook je klanten zijn hier blij mee. Gegevens worden automatisch verwerkt en zorgen voor een snellere facturatie en orderverwerking. Hierdoor ontvangen je klanten hun producten en diensten sneller. Door de koppeling van systemen kost ook het verwerken van retouren minder tijd en moeite. Doordat beide systemen actuele gegevens bevatten, kun je bovendien snel reageren op vragen over facturatie en betalingen. Hierdoor verbeter je je klantenservice en bouw je een betere relatie op met je klanten!

Kortom: een automatische link tussen je webshop en boekhouding levert je heel veel op. Je bespaart tijd, werkt nauwkeuriger en verbetert de relatie met je klanten. Daarnaast krijg je meer inzicht in hoe je bedrijf er echt voor staat en houd je meer tijd over om je te richten op groei en vernieuwing. En dat zorgt er weer voor dat je een betere ondernemer kunt zijn!

Werk je met Rompslomp? Dan kun je met onze webwinkel koppeling je boekhouding aan je webwinkel software koppelen. Probeer onze koppeling 30 dagen gratis uit!

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.