5 september 2018

De mooiste factuur van Nederland

Factuurtje sturen? Simpel toch… Jazeker, maar toch zien we dat ondernemers op vele verschillende manieren invulling geven aan dat o zo belangrijke document. Zonder heldere factuur template, geen geld op de rekening, toch? Vind jij dat je de allermooiste template voor een zakelijke factuur hebt? Laat het ons meteen weten en doe mee aan de allereerste verkiezing ‘De mooiste factuur van Nederland’!

Dat meen je toch niet, horen we je al denken. Een verkiezing voor de allermooiste factuur van Nederland? En toch is het echt waar… We willen op deze ludieke manier aandacht geven aan toch wel een van de meest gemaakte fouten van zzp’ers. Een factuur maken die of niet aan de wettelijke eisen voldoet, of zo onduidelijk is dat je kunt fluiten naar je geld. De zzp’er met de mooiste factuur wint ook nog eens een geweldige prijs: Een leven lang boekhouden met het boekhoudprogramma van Rompslomp. De nummers twee tot en met vijf krijgen een jaar lang gratis boekhouden met Rompslomp ter waarde van € 150,-.

(Actie is afgelopen)

Acht tips voor de allermooiste factuurlay-out

Om je een beetje te helpen, geven we je alvast acht tips voor het maken van een heldere factuurlay-out of template:

1. Jouw factuur is ook een visitekaartje

Zoals we al schreven; zonder heldere factuur, geen geld op je rekening. Bovendien is je factuur ook je visitekaartje. Een professionele factuur met een heldere lay-out straalt af op je bedrijf.

2. Opvallend leuke huisstijl

Zorg ervoor dat je genoeg tijd besteedt aan het maken van een huisstijl. Denk goed na over een opvallend, leuk, verrassend, of stijlvol logo. Of laat je huisstijl inclusief logo ontwerpen. Zorg voor een mooie factuur en je valt echt op in de massa. Het resultaat: jouw (potentiële) klant heeft je op zijn netvlies. Dat levert je hopelijk weer nieuw of meer werk op.

3. KVK-nummer op je factuurlay-out

Open deur nummer 1: Helaas vergeten ondernemers nog vaak genoeg het KVK-nummer standaard op de factuur te zetten.

4. Juiste naam van je klant

Een juiste tenaamstelling is heel belangrijk. In het geval van wanbetaling kun je een ‘familie’ niet dagvaarden. Heb je ook consumenten als klant? Vermeld ook zijn voorletters op de factuur.

5. Adres debiteur

Net als de tenaamstelling is het juiste adres van de debiteur op een factuur cruciaal. Zonder een adres van de debiteur weet de deurwaarder niet waar hij heen moet in het geval van niet betalende klanten.

6. Factuurdatum

Wettelijk gezien is de factuurdatum op een rekening verplicht. Het is slim om ook een vervaldatum te noemen. Vergeet je de factuurdatum? Dan kan een wanbetaler nooit worden gedagvaard. De factuur is immers niet vervallen.

7. Omschrijving geleverde diensten en/of goederen

Zet een heldere omschrijving van goederen en/of diensten die je hebt geleverd aan je klant op de factuur. Zo voorkom je onduidelijkheid en conflicten.

8. Overzichtelijke factuurlay-out met btw

De fiscus vereist dat je op een factuur het factuurbedrag exclusief btw, het btw-tarief en het te betalen btw-bedrag zet. Zorg ervoor dat het overzichtelijk is, zodat de Belastingdienst én jouw klant meteen de te betalen omzetbelasting kunnen achterhalen.

Doe mee aan de mooiste factuur van Nederland verkiezing

Ben jij er nog steeds van overtuigd dat jij de allermooiste factuur hebt van Nederland? Wil jij kans maken op de hoofdprijs: je leven lang gratis online boekhouden met hét meest eenvoudige boekhoudprogramma voor zzp’ers? Heb jij een keer een prachtige factuur ontvangen van een andere zzp’er? Ook die kun je inzenden, vermeld dan wel de gegevens van deze zzp’er. Hij maakt dan kans op de hoofdprijs.  

(Actie is afgelopen)

Een onafhankelijke redactie beoordeelt de inzendingen op:

  • Originaliteit
  • Wettelijke eisen
  • Overzichtelijkheid
  • Professionaliteit

De winnaar van de mooiste factuur 2019 is hier bekend gemaakt.

Geschreven door Patty Sjerps

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.