Tips Starter Een kijkje in de keuken van..
8 december 2023

Janine van Vliet - Een kijkje in de keuken van...

Denk jij ook dat het gras groener is bij de buurman? Dat die buurman het beter voor elkaar heeft dan jij? Ik zal je vertellen: dat is echt niet zo. Naar de buitenwereld doen we ons allemaal beter voor dan dat we het in werkelijkheid voor elkaar hebben.

Ik ga dat taboe doorbreken! Want we zijn allemaal mensen. Mensen die de hele dag door beslissingen nemen. Goede beslissingen en soms minder goede beslissingen. Ook ik.

Zo ben ik veel te lang blijven hangen in een baan in loondienst. Met een burn-out tot gevolg. En baal ik er nog steeds van dat ik 20 jaar geleden zo weinig wist van geld en financiën. Het was er wel. Het stond allemaal in mijn studieboeken, maar ik heb er toen niets mee gedaan. Dat is allemaal persoonlijke ontwikkeling en leren van het verleden.

Maar wie ben jij dan?

Tijd voor een introductie! Ik ben Janine van Vliet, dé geldstroomexpert, business coach en keynote spreker en ik help hardwerkende ondernemers naar financiële rust. Zodat ze in de toekomst ZELF elke tegenslag kunnen verslaan. En met mijn bedrijf Koken met Cijfers maak ik geld en financiën eenvoudig, simpel en overzichtelijk. We hoeven niet allemaal bedrijfseconoom te zijn om te snappen wat er in de cijfers staat.

Die bedrijfseconoom ben ik trouwens wel. Afgestudeerd master in bedrijfswetenschappen. Met als specialisatie financiële externe verslaggeving. Een hele mond vol, die je direct weer mag vergeten. Ik weet gewoon veel van cijfers. Maar ik ben geen boekhouder. Ik doe graag wat ik leuk vind, zeg ik altijd. En dat is niet de boekhouding. Ik vind mijn eigen boekhouding met 10 bonnetjes per kwartaal al een ellende.

Dit is het cijferstukje.

Koken met Cijfers

Dan hebben we ook nog het koken. Want mijn bedrijf heet niet voor niets Koken met Cijfers. Ik begon op mijn 18e aan de Hoger Hotelschool en rondde die ook af. Ik ben verzot op alles wat met lekker eten te maken heeft. Ooit zag ik mij later iets gaan doen met die gastvrijheid en die cijfers. Nooit gedacht dat daar een eigen bedrijf uit zou voortkomen.

Ik zwierf in loondienst langs verschillende branches. Altijd met financiën en ondernemers. Ik zat een aantal jaren bij een grote Nederlandse bank. En werkte daarna bij een grote franchiseorganisatie waar ik de broodjes bruin bakte.

Profit First

In 2018 kwam ik in aanraking met het boek Profit First. En dat bleek de start van mijn ondernemerschap te zijn. Sinds 2020 mag ik mijzelf ondernemer noemen en mijn bedrijf is in die korte jaren gegroeid van alles in mijn uppie doen naar een team van professionals om mijn heen.

Met 3 awards op zak, waarvan 1 internationale award, mag ik mijzelf de beste geldstroomexpert noemen van Nederland. Ik heb inmiddels honderden ondernemers geholpen naar financiële rust. Ondernemen zonder stress, noem ik het ook wel.

Missie

Ik heb één grote missie. Namelijk, alle ondernemers in Nederland winstgevend en financieel gezond krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen ben ik met grote regelmaat als spreker op podia te vinden, te horen in diverse podcast en in interviews in de krant. En vanaf 2024 mag ik mijn CV uitbreiden als blogger bij Rompslomp.

Een kijkje in de keuken van…

Ik geef jullie een kijkje in de keuken van mijn bedrijf. Ik vertel jullie de verhalen die ik zelf meemaak als ondernemer of heb meegemaakt als professional. Zodat jij leert dat we allemaal mensen zijn, die fouten maken. Ook ik. En dan weet ik zeker dat jij denkt: Oh, dat doe ik ook. Misschien moet ik het toch iet anders aan gaan pakken.

Dan is mijn missie geslaagd.

En waar je mij ’s nachts voor wakker kan maken?

Een heerlijke verse haring met uitjes. Of de stamppot andijvie van mijn moeder. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld. Zo werkt het ook in het ondernemerschap.

Janine van Vliet
Koken met Cijfers

www.kokenmetcijfers.nl

Janine van Viet
Geschreven door Janine van Viet

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.