20 september 2024

SnelStart vs. Rompslomp: welk pakket past bij jou?

Als ondernemer heb je een gigantisch aanbod als je boekhoudsoftware zoekt. Dat is fijn, want hopelijk zit er dan eentje tussen die perfect bij jou past. Maar hoe kom je bij dat ideale boekhoudpakket terecht? Om je zo snel mogelijk aan het juiste pakket te helpen, geven wij in dit blog een overzichtelijke vergelijking met SnelStart!

SnelStart komt vaak langs als je op zoek bent naar boekhoudsoftware. Het bedrijf is namelijk een waardige pionier in administratieve software. Hun eerste softwarepakketten, SnelFaktuur en SnelBoek, kwamen al in de jaren ‘80 op de markt! Vergeleken met SnelStart kun je gerust zeggen dat Rompslomp een nieuwkomer is. De vraag is: hoe ziet het aanbod van SnelStart er tegenwoordig uit en welk programma past beter bij jou?

Welk boekhoudprogramma past bij jou?

Ten eerste bieden Rompslomp en SnelStart in de basis genoeg om je boekhouding op orde te krijgen. Je kunt met beiden je facturen en offertes versturen, bonnetjes opslaan en btw-aangifte indienen. Er zijn echter wel een paar kleine verschillen. Zo heeft SnelStart een stuk meer koppelingen met andere softwarepakketten. Handig als je al gebruik maakt van verschillende zakelijke programma’s. Aan de andere kant heeft Rompslomp een ingebouwde uren- en rittenregistratie en projectbeheer. Die ontbreken bij SnelStart.

SnelStart kan ook duurder uitvallen. Het ligt wel aan je behoeften: zo zijn extra boekhoudingen weer goedkoper bij SnelStart. Ga dus eerst goed na wat de kosten zijn gebaseerd op jouw onderneming!

snelstart-vs-rompslomp

Welke functies bieden SnelStart en Rompslomp aan?

SnelStart en Rompslomp hebben beiden het doel om je boekhouding zo veel mogelijk te versimpelen. Daarom zijn alle basisfuncties van een online boekhoudpakket bij beide aanwezig. Ten eerste verstuur je natuurlijk gemakkelijk al je facturen en offertes makkelijk naar klanten. Je kunt met beide aanbieders ook iDEAL betaallinks toevoegen aan je factuur om nog sneller betaald te krijgen!

Om je uitgaven hoef je je ook geen zorgen te maken. Al je bonnetjes en facturen sla je op in het programma en met Scan & Herken worden de gegevens automatisch overgenomen. Als je je bankrekening koppelt, worden ook al je banktransacties ingeladen! Let er wel op dat SnelStart nog niet gekoppeld is met Bunq en Van Lanschot (Rompslomp wel).

Je kunt met beide pakketten ook je btw-aangifte indienen. Als je je boekhouding netjes hebt bijgehouden, wordt alle btw die je hebt gekregen of betaald bij elkaar opgeteld. Vervolgens verstuur je aan het eind van het btw-kwartaal met één klik op de knop de aangifte.

Houd je ervan om écht de boekhouding in te duiken? Dan bieden beide pakketten ook het nodige overzicht, zoals je kolommenbalans, je winst- en verliesrekening en verdere financiële rapportages.

Wat zijn de verschillen tussen SnelStart en Rompslomp?

Het grootste voordeel van SnelStart is de hoeveelheid koppelingen die ze aanbieden. Je kunt je boekhouding koppelen met heel veel pakketten, waaronder software voor webshops, bouw, zorg en horeca. Het zijn er simpelweg een stuk meer dan Rompslomp. Rompslomp heeft wél koppelingen met veel webshops en GPS-rittenregistraties van YesHugo en TrackJack. Als je al gebruik maakt van andere zakelijke software is het dus slim om eerst bij SnelStart te kijken of ze al een koppeling aanbieden!

SnelStart heeft echter geen ingebouwde rittenregistratie, urenregistratie of projectbeheer. Die zou je dus met een apart programma moeten bijhouden. Rompslomp biedt deze functies wel aan. Dat bespaart je veel tijd en moeite, omdat je niet tussen verschillende programma’s hoeft te schakelen.

Handig om op te letten: SnelStart heeft 2 versies van het programma, SnelStart 12 en SnelStart Web. SnelStart 12 is een uitgebreider programma dat je op je computer moet installeren en meer gericht is op boekhouders. SnelStart Web gebruik je via de browser op je computer, telefoon of tablet en is een stuk simpeler ingericht. Het zijn compleet andere programma’s, maar al je gegevens worden wel automatisch gesynchroniseerd. Je kunt dus gerust beide versies uitproberen!

Wat kost SnelStart?

SnelStart heeft verschillende pakketten voor verschillende behoeften. Ze hebben geen gratis pakket, maar wel een proefabonnement van een maand.

  • InStap is het goedkoopste pakket (€13,50 per maand). Je kunt o.a. facturen en offertes versturen, bonnen scannen met Scan & Herken en je bankrekening koppelen.
  • Met inKaart (€19,50 per maand) kun je betaallinks versturen, btw-aangifte doen en uitgebreider boekhouden.
  • Met inBalans (€35,50 per maand) kun je o.a. uitgebreidere offertes maken en periodiek factureren.
  • Met inZicht (€48,50 per maand) kun je o.a. pakbonnen en werkbonnen aanmaken en nog uitgebreider boekhouden.

Extra administraties kosten bij elk pakket €3,- extra per maand. Voor extra gebruikers betaal je ook extra per maand, maar de prijs verschilt per pakket. We raden aan om de website van SnelStart te bezoeken om te kijken hoeveel elk pakket precies kost!

Wat kost Rompslomp?

Rompslomp heeft ook pakketten gericht op verschillende behoeften. Naast een Professional proefabonnement hebben we ook een gratis pakket dat je altijd mag blijven gebruiken.

  • Met Gratis kun je onbeperkt facturen en offertes maken, maar niet versturen.
  • Met Puur Factuur (€7,50 per maand) kun je onbeperkt facturen (met betaallink) versturen, maximaal 5 uitgaven per maand inboeken en btw-aangifte doen. Je mag gratis 1 extra gebruiker toegang geven.
  • Met Professional (€25,- per maand) kun je o.a. onbeperkt uitgaven inboeken, je bank koppelen, Scan & Herken gebruiken en periodiek factureren. Je mag gratis 2 extra gebruikers toegang geven.
  • Met Master (€37,50 per maand) kun je alles van Professional en 3 aparte boekhoudingen bijhouden. Je mag gratis 3 extra gebruikers toegang geven.

Extra administraties en gebruikers toevoegen (buiten de inbegrepen extra’s) kan alleen bij Professional en Master. Administraties kosten €10,- per stuk en gebruikers kosten €3,- per stuk. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Probeer beide pakketten gratis uit!

Uiteindelijk maakt het niet alleen uit welke functies en prijs elk pakket biedt: het moet ook fijn zijn om mee te werken! De boekhouding is een belangrijk deel van ondernemen, maar niet altijd even leuk. Daarom wil je van tevoren zo veel mogelijk frustraties vermijden.

Beide pakketten hebben een proefabonnement van 30 dagen waarmee je het volledige programma kunt uitproberen. Je zit nergens aan vast, dus kijk gerust rond naar meerdere aanbieders. Probeer er wel eentje te vinden die je écht fijn vind. Het is namelijk best een grote stap om over te stappen als je al verder bent met je boekhouding.

Daarnaast kun je ook een kijkje nemen bij de reviews van SnelStart en Rompslomp om te zien wat andere ondernemers vinden. We verklappen alvast dat beide pakketten hartstikke goede beoordelingen krijgen!

Wil je weten welke andere boekhoudpakketten we ook aanraden? Neem een kijkje op onze blog over de beste aanbieders van boekhoudsoftware!

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.