Boekhouden
3 juli 2024

De 5 beste aanbieders van online boekhoudsoftware voor zzp'ers in 2024

Als je dit artikel leest is de kans groot dat je als zelfstandig ondernemer zoekt naar een manier om je boekhouding eenvoudig bij te houden. Je hebt waarschijnlijk al besloten dat je een online boekhoudpakket wil gaan gebruiken, maar zoekt nu nog welke aanbieder het beste bij je past. 

Aangezien je op deze pagina terechtgekomen bent, ben je al bekend met Rompslomp. ;-) Rompslomp.nl heeft al bijna 10 jaar ervaring met het maken en ontwikkelen van eenvoudige boekhoudsoftware voor zelfstandig ondernemers. Regelmatig spreken we met onze ondernemende klanten. In die gesprekken horen we steeds weer dat het simpele en intuïtieve van Rompslomp hen aanspreekt. Verwacht dus geen boekhoudkundige taal of ingewikkeld jargon. 

Maar stel dat je niet met Rompslomp wil gaan werken? Of je wilt je keuze goed afwegen tegen alle mogelijkheden? Dat vraag je je af: wat voor opties zijn er nog meer? Je wil natuurlijk de beste keuze maken. In dit artikel zetten we de plus- en minpunten van elke aanbieder op een rijtje zodat jij de beste keuze maakt. Je vindt hier de top 5 van bekendste aanbieders van boekhoudsoftware in Nederland.

Moneybird

Online boekhoudprogramma Moneybird is geschikt voor verschillende soorten bedrijven. Met dit pakket kun je facturen en offertes maken, btw-aangifte doen en krijg je realtime inzicht in je financiële situatie. 

Moneybird biedt een gratis proefperiode van 60 dagen. Kies je ook voor de Moneybird betaalrekening dan wordt je gratis proefperiode verlengd naar 6 maanden. 

✅ Geschikt voor verschillende soorten bedrijven
✅ Boekhouden en bankieren in één pakket
✅ Geen kosten voor een zakelijke betaalrekening dankzij de Moneybird betaalrekening

⛔ Geen mogelijkheid voor rittenregistratie
⛔ Niet geschikt voor webshops, want geen voorraadbeheer
⛔ Verlaat je Moneybird dan kun je je zakelijke rekening niet meer gebruiken

MoneyMonk

Dit boekhoudprogramma is vooral populair bij dienstverlenende ondernemers die veel op uurbasis werken. De boekhoudsoftware van MoneyMonk biedt bijvoorbeeld projectmanagement, factureren en automatisch uitrekenen van de btw-aangifte.

Je kunt MoneyMonk gratis 30 dagen proberen. Maak tijdens je proefperiode gebruik van de gratis opstartservice waarbij je relevante artikelen en video’s ontvangt. Na de proefperiode wordt gekeken hoeveel omzet je hebt geboekt. Je totale omzet bepaalt dan wat de maandelijkse kosten voor je pakket worden.

✅ Populair bij dienstverlenende ondernemers die veel op uurbasis werken
✅ Maak tijdens je proefperiode gebruik van de gratis opstartservice

⛔ Je kunt met MoneyMonk geen producten of voorraad bijhouden
⛔ Het is vooraf onduidelijk wat je uiteindelijk voor je pakket gaat betalen

SnelStart

SnelStart is geschikt voor startende ondernemer tot mkb-bedrijf met een complexe administratie. Het boekhoudprogramma biedt verschillende applicaties. Zo heb je SnelStart Web (online versie van SnelStart) en SnelStart 12 (desktop versie die je downloadt op je computer). Je kunt beide versies door elkaar gebruiken. Nadeel is wel dat ze echt verschillend zijn waardoor je dus met 2 verschillende pakketten moet leren werken. Ook zijn sommige functies alleen beschikbaar in één van de versies. 

Je kunt alle SnelStart boekhoudpakketten een maand lang gratis en vrijblijvend proberen. 

✅ SnelStart biedt veel externe koppelingen
✅ Er is een handige keuzehulp bij het kiezen van je pakket
✅ Maak al bij het goedkoopste pakket gebruik van een onbeperkt aantal bankkoppelingen

⛔ De webversie en de desktop versie verschillen van elkaar
⛔ SnelStart koppelt nog niet met alle banken
⛔ Kilometerregistratie alleen mogelijk via externe koppeling

Jortt

Jortt automatiseert tot wel 99% van het boekhouden. De boekhoudbot (op basis van kunstmatige intelligentie (AI)) maakt meer dan duizend soorten boekingen voor je en controleert je boekhouding. De mobiele app is helaas wat minder geavanceerd. Hiermee kun je alleen een foto maken van een bonnetje of inkoopfactuur en die in je boekhouding verwerken.

Via Jortt kun je een webshop starten, zodat je een webwinkel en boekhoudprogramma in één hebt. Je betaalt voor de webshop geen opstart- of maandelijkse kosten. Maar let op, je betaalt wel een deel van de opbrengst. Verkoop je niets, dan betaal je niets. Word je webshop een succes, dan kunnen de kosten flink oplopen. En bedenk je ook wat je met je webshop gaat doen als je wilt wisselen van boekhoudpakket. 

Je kunt alle boekhoudfuncties van Jortt 30 dagen onbeperkt uitproberen.

✅ Unieke boekhoudmethode die tot 99% van het boekhouden automatiseert
✅ Start direct een kant-en-klare webshop met jortt.shop

⛔ De functionaliteit van de mobiele app is beperkt
⛔ Verlaat je Jortt dan kun je je webshop niet meer gebruiken

e-Boekhouden

De kans is groot dat je al eens van e-Boekhouden gehoord hebt. De marketing van dit boekhoudprogramma is namelijk meer dan op orde. Het boekhoudpakket van e-Boekhouden is met zijn 20 jaar een van de oudste online boekhoudpakketten voor zelfstandig professionals. Het werkt meer zoals een traditioneel boekhoudprogramma en ook in de software komen meer boekhoudkundige termen terug. Hierdoor oogt het wat formeler en zakelijker. 

Gebruik e-Boekhouden de eerste 15 maanden na je inschrijving bij de Kamer van Koophandel gratis. Ben je al langer dan 15 maanden ondernemer? Dan kun je het programma met een gratis proefaccount 14 dagen uitproberen.

✅ Geschikt voor iedere rechtsvorm, dus ook voor een uitgebreide boekhouding
✅ Koppelt met crm-systemen, rapportagepakketten, urenregistraties en facturatiepakketten
✅ 15 maanden na je inschrijving bij de KVK gratis gebruiken

⛔ Traditioneler boekhoudprogramma waarin boekhoudkundige termen terugkomen
⛔ Enige kennis van boekhouden is vereist
⛔ Geen koppeling voor rittenregistratie

Welke aanbieder van boekhoudsoftware is het meest geschikt voor mij?

Het kan zo zijn dat de bovenstaande boekhoudpakketten misschien beter bij je passen dan de boekhoudsoftware van Rompslomp. Zeker als je boekhoudsoftware zoekt voor een groter bedrijf of een organisatie met een complexe boekhouding. Vergelijk daarom alle pakketten met elkaar zodat je een goede keuze maakt.

  • Belangrijke punten om te vergelijken zijn:
  • Welke functionaliteit zit er in het boekhoudpakket?
  • Wat kost het boekhoudpakket?
  • Kan ik eenvoudig mijn btw-aangifte doen?
  • Kun je voor extra veiligheid gebruikmaken van 2FA?
  • Hoe tevreden zijn andere gebruikers?

Uit ervaring weten we dat veel zzp'ers, freelancers, eenmanszaken en kleine ondernemingen met eenvoudige boekhoudvraag kiezen voor een van de pakketten van Rompslomp. En dan maakt het niet uit of je als zelfstandig ondernemer werkzaam bent in de bouw, zorg, zakelijke dienstverlening of een andere branche. Iedere zelfstandige professional kan met ons pakket  de boekhouding supereenvoudig bijhouden, zonder moeilijke boekhoudkundige termen. 

Uiteindelijk is de beslissing aan jou. Als je eenmaal voor een aanbieder hebt gekozen, zal je niet zo snel veranderen. Het is daarom de moeite waard om goed onderzoek te doen en meerdere uit te proberen. 

Wil je een van onze pakketten gratis uitproberen?

Rompslomp biedt verschillende pakketten.Zo is er in elke fase van je bedrijf een pakket dat past. Hoe weet je nou welk pakket het beste bij jou en jouw bedrijf past? Dat lees je in deze uitgebreide artikelen over de voor- en nadelen van Puur Factuur, het Professional pakket en het Master pakket

En twijfel je nog? Probeer dan een maand lang gratis en vrijblijvend een proefabonnement. We beloven dat er geen kleine lettertjes of addertjes onder het gras zijn. Daar houden we zelf namelijk ook niet van. Zo krijg je duidelijk te zien wanneer de proeftijd bijna voorbij is zodat je op tijd je abonnement kunt aanpassen. 

Heb je nog vragen? Dan kun je die hier stellen !

Let op: Dit artikel is geschreven in juli 2024. Het kan zijn dat er in de tussentijd veranderingen hebben plaatsgevonden in de pakketten van de bovenstaande boekhoudpakketten. Check daarom altijd de desbetreffende websites voor de meest actuele informatie. 

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.