21 december 2016

UBL Facturen, korting toevoegen en meer nieuwe functies

Vanaf vandaag zijn er weer een aantal nieuwe functies toegevoegd aan Rompslomp. Je kunt nu gemakkelijk een UBL versie van je facturen meesturen, kortingen toevoegen op facturen en offertes en direct printen.

UBL Facturen

De standaard voor elektronische facturen is UBL, dit staat voor Universal Business Language. Een UBL factuur is je factuur omgezet naar een XML bestand. Dit is weer handig zodat ontvangers van je factuur automatisch de factuurgegevens in kunnen lezen. De overheid wil zijn facturen ontvangen in UBL 2.0 formaat. Iedereen die zaken doet met overheidsinstanties is vanaf 1 januari 2017 verplicht een UBL versie van zijn factuur mee te sturen. Het was met Rompslomp altijd al mogelijk om digitaal facturen te sturen in PDF. Vanaf nu is het ook mogelijk om je factuur met een UBL bestand mee te sturen! Je kunt op je factuurlay-out aangeven of je dit wilt activeren of niet.

Ontvang jij een UBL factuur? Dan kun je deze uploaden naar je schoenendoos, als je deze gaat inboeken worden automatisch de meegestuurde gegevens ingevoerd op de uitgave factuur in Rompslomp.

Kortingen toevoegen op factuur of offerte

Het is vanaf vandaag ook mogelijk om een korting toe te voegen aan een offerte of factuur. Je hoeft alleen nog maar te klikken op 'korting toevoegen' en vervolgens kun je een kortingspercentage invoeren. Rompslomp rekent automatisch het bedrag uit.

Korting toevoegen op je factuur

Direct printen vanuit Rompslomp

Een andere veel gevraagde functie die we hebben toegevoegd is de mogelijkheid om direct te printen vanuit Rompslomp. Dit kon natuurlijk allang maar het kan nu rechtstreeks vanuit de interface. Naast het downloaden als PDF staat er nu een knop 'printen' naast je offerte of factuur.

Korting toevoegen op je factuur

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.