9 januari 2023

Terugblik Rompslomp 2022

2022: een jaar vol veranderingen en groei voor Rompslomp.nl. In januari van dit jaar werd Rompslomp onderdeel van de Visma-familie. De startupfase was voorbij en er brak een scale-upperiode aan. Voor oprichters Jaap van der Meer en Niels Koning een moment waarop zij voelden dat het tijd was om nieuwe dromen na te jagen. Zij kozen voor Visma om te waarborgen dat hun bedrijf alle mogelijkheden kreeg om verder te groeien en toch zijn eigen karakter te behouden.

Er werd een nieuwe managing director gezocht en gevonden. Na een overdrachtsperiode konden Jaap en Niels het stokje overgeven aan Niels Olthuis. Hij is gekozen op basis van zijn decennialange ervaring op het vlak van software en commercie, zijn achtergrond bij Visma en zijn leiderschapsstijl die dicht bij Rompslomp’s dna staat.

Een nieuwe ruimte die past bij de stijl Rompslomp: een fijn huiskamerkantoor, gewoon in De Pionier. Het bedrijf groeit, er komen nieuwe mensen het team versterken en na alle grote wijzigingen kwam deze huiselijke plek perfect getimed op het pad. Een ruimte waarin het team alle faciliteiten heeft om klanten goed te ondersteunen en te werken aan nieuwe ontwikkelingen in de software. En met de komst van Julian, Johannes en de terugkeer van Sebastiaan worden de plekken meteen goed gebruikt.

En de oude vertrouwde stek krijgt ook een mooie bestemming. Naast fijne, goede werkplekken biedt het ruimte aan creativiteit en innovatie. Een stimulerende plek waar het team in verschillende samenstellingen kan nadenken over wat de volgende ontwikkeling wordt op het gebied van techniek en ondersteuning. Een echte ruimte voor verbetering.

De koers is ongewijzigd: het Rompslomp-hart klopt sneller voor zzp’ers. Alles is erop gericht om zelfstandige ondernemers te helpen bij hun bedrijfsadministratie. Als kleine ondernemer verdien je de beste, makkelijk te gebruiken tools zodat je je volledig kunt richten op het succesvol maken van je bedrijf.

Alles wat we doen is erop gericht om zzp’ers steeds een stukje beter te helpen. De klantervaring krijgt op allerlei gebied aandacht. Er wordt geïnvesteerd in het gebruiksgemak, de snelheid, de veiligheid, nieuwe functies, verbeteren van oude functies, betere voorwaarden, geven van inzicht, optimaliseren van ondersteuning en hulp in gebruik.

Dit kunnen we doen dankzij het team: Sjoerd, Esther, Chris, Kobus, Mariska, Youri, Remco, Merijn, Mohammed, Niels, Julian, Johannes, Sebastiaan. Stuk voor stuk bevlogen mensen. Ieder zet haar en zijn kennis en vaardigheden in om te zorgen dat zzp’ers in Nederland de tools en ondersteuning krijgen die zij verdienen. Gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware inclusief goede ondersteuning waarmee kleine ondernemers hun bedrijfsadministratie netjes op orde hebben zodat zij hun handen vrij hebben om verder te bouwen aan hun bedrijf.

Het gevolg van deze focus op de belangen en wensen van zzp’ers is dat we flink groeien. We verwelkomen iedere maand duizenden zzp’ers die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van Rompslomp. Heel vaak op aanraden van een bekende. En dáár doen we het voor. Mond-tot-mondreclame is het resultaat van echt blije klanten. En daar zijn we trots op. Heel trots. Het geeft een extra stimulans om door te gaan op het pad waar Jaap en Niels Rompslomp op hebben gezet.

En met de kracht van Visma, die tools biedt van enterpriseniveau, die de kennis deelt van een netwerk van collegabedrijven en die specialisten inzet die meebouwen aan innovaties, heeft Rompslomp een unieke positie om nog sneller te ontwikkelen.

Wat de toekomst gaat brengen? Datgene wat zzp’ers verder helpt in hun bedrijfsvoering. We gaan verder dan bedrijfsadministratie. We onderzoeken hoe nieuwe technologie als machine learning en artificial intelligence juist kleine ondernemers kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld in het geven van praktisch te gebruiken inzichten, het geven van signalen die helpen om op tijd gezonde keuzes te maken en het nog meer administratief werk uit handen nemen. De details moeten we nog invullen, maar er liggen mooie dingen in het verschiet.

In ieder geval verwelkomen we begin 2023 vier nieuwe toppers in ons team! Met Monique, Elias, Larissa en Albin gaan toekomstige en bestaande klanten merken dat klantcommunicatie, ontwikkelprocessen, ontwikkeling van nieuwe functies in het platform en koppelingen een stap voorwaarts maken.

We hebben er heel veel zin in om ook in 2023 zzp’ers het leven een stukje makkelijker en succesvoller te maken.

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.