Gastblogs
8 december 2023

Anita Udink - De reis van de ondernemer

Had jij vroeger gedacht dat je ooit ondernemer zou worden? Ik niet in ieder geval! Mijn ouders stimuleerden mijn destijds vooral om te solliciteren op die baan bij de gemeente, want dat gaf zekerheid en een goed pensioen.

Inmiddels ben ik al een paar jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ook jij hebt de gang ernaartoe gemaakt. Kort geleden of al wat langer ben jij met jouw ondernemersreis gestart. En ongetwijfeld ben jij al heel wat wijzer geworden in het ondernemerschap, wat je van tevoren niet had kunnen bedenken. Ik schud je de hand.

Wie ben ik?

Ik ben Anita Udink, financieel en persoonlijk coach voor waarde gedreven vrouwelijke ondernemers. Als kind was ik heel leergierig en mijn liefde voor ‘de dingen op een rij zetten’ brachten me naar banen met cijfers, in het MKB, bij non-profitorganisaties en semioverheid. Inmiddels heb ik ruim 30 jaar ervaring op gebied van boekhouding, HR en financiën. Maar mijn echte belangstelling gaat meer uit naar de persoon achter de ondernemer, naar haar verhaal. Dat vertelt namelijk heel veel over de cijfers. Hoe het is gekomen en waarom het is gelukt, of juist niet. En als belangrijkste, wat ga je eraan doen?

Waarom doe ik wat ik doe?

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je doet wat bij je past en waarvoor je in de wieg bent gelegd, de wereld een fijnere plek is.

Mijn missie met Zij & Cijfers is om jou te helpen met jouw missie. Bevlogen ondernemers met een goed verhaal, die zakelijke en persoonlijke groei hand in hand willen laten gaan, daar doe ik het voor. Coaching in financiën als fundament onder je business.

De angst voor boekhouding en cijfers

In mijn bedrijf coach ik ondernemers, die verlangen naar meer zelfvertrouwen in het zakelijk deel van hun bedrijf. En daarbij laat ik de eventuele angst voor cijfers verdwijnen. Hierdoor neemt het inzicht en overzicht in financiën toe, zodat je met meer gemak en vertrouwen je bedrijf kunt laten groeien. Met daarbij altijd jouw verhaal en overtuigingen als startpunt. De duurzame verandering begint daar.

Wanneer dat dan gelukt is, dan zie ik dat jij je missie ook vanuit het financiële stuk uitdraagt en goede prijzen durft te vragen voor jouw diensten, omdat je het waard bent. Daar word ik gelukkig van.

Mijn grootste droom

Mijn grootste droom is het laten groeien van een community, waar ondernemers bij elkaar komen, die maandelijks samenwerken aan hun cijfers, vragen stellen over de issues waar ze tegenaan lopen en verhalen delen over hun ondernemerspad; de tops en de struggles. In de community gaat het vooral het ingrediënt samen sterk, omdat we als ondernemers zoveel van elkaar kunnen leren.

De reis van de ondernemer

In de reis van de ondernemer kun je verhalen lezen die ik op mijn eigen ondernemerspad tegenkom en vanuit wat ik zie in mijn bedrijf, de praktijk van alle dag. De verhalen zijn herkenbaar voor zzp’ers, waarbij je veelal zult denken: hè gelukkig ik ben niet de enige. Maar ook: wat ga ik eraan doen?

Anita Udink
Zij & Cijfers

https://www.zij-en-cijfers.nl/

Anita Udink
Geschreven door Anita Udink

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.