Gastblogs
19 juli 2023

Digital nomad Chantal werkt vanuit de camper

Door alle huidige technische mogelijkheden is het nog makkelijker om je werklocatie onafhankelijk uit te voeren. Dit laat het aantal digital nomads flink toenemen. Op het internet vind je dan ook honderden idyllische plaatjes van digital nomads die online werken met een kokosnootdrankje in hun hangmat. Het digitale nomadenschap kan ook veel vrijheid opleveren, maar heeft zeker nadelen waar je stil bij moet staan.

Ikzelf, Chantal, ben iemand die toch deze uitdaging is aangegaan en werk online als zzp'er in de marketing en communicatie. Begin 2021 gingen ik en mijn Zwitserse vriend op pad met onze dieren in ons huis op wielen, met het plan om een jaar te gaan reizen. Dit groeide uit naar een levensstijl, waarbij ik een deel van het jaar in Nederland ben, maar het grootste gedeelte van het jaar onderweg ben. Bij het normale ondernemerschap sta je al voor nieuwe uitdagingen, echter als digital nomad komen daar nog een aantal puzzels bij.

Motivatie behouden in een vakantieomgeving

Hoewel dit klinkt als een luxeprobleem, kan werkmotivatie vinden in een omgeving waar andere mensen vakantie vieren, best een uitdaging zijn. Als je op een camping staat, waar iedereen 's avonds met een biertje rondom het kampvuur afspreekt om de volgende dag een gave hike te doen, moet jij sterk genoeg zijn om je werk prioriteit te geven. Ik probeer dan ook het reizen rondom het werk te plannen. Bij het uitstippelen van een route, zorg ik ervoor dat ik tijdsblokken vastzet, waarop ik wil werken. Dan zorg ik ervoor dat de watertank van de camper is gevuld, de boodschappen zijn gedaan en we op een rustige plek staan met goed internet bereik. Alle huishoudelijke handelingen duren overigens dubbel zo lang in een camper.

Zijn al deze zaken geregeld, dan kan er gewerkt worden en is er tijd over, dan kan er geskied, gesurft of geklommen worden. Als ik soms echt even moet concentreren, dan is het ook fijn als mijn vriend even niet loopt te rommelen in de camper. Een noise-cancelling koptelefoon doet wonderen, maar hij heeft gelukkig ook kitesurfen als grote hobby, dus kan ik hem op dagen met wind de camper uitsturen!

Camper in de natuur

Een kantoor op wielen

In de loop van de tijd heb ik uitgevonden wat het beste werkt, om in ons huisje op wielen, ook rustig te kunnen werken. Een van de must-haves is natuurlijk een goede internetverbinding. Wij hebben een mifi (mobiele wifi) router waarin wij met een (lokaal) prepaid kaartje een unlimited internetbundel aanschaffen. Met een bureaublad wat ik aan het stuur kan hangen, creëer ik in de cabine van de camper een kantoortje. Een plek waar ik mij echt even terug kan trekken van alle bezigheden in de camper. Met zonnepanelen op het dak heb ik genoeg stroom om mijn laptop op te laden en daarnaast hebben wij verschillende veiligheidsmaatregelen, zodat al die apparatuur natuurlijk veilig is zodra we de camper verlaten. Het leukste aan mijn kantoor op wielen is toch wel mijn kantoorkater Ollie, die lekker op het dashboard ligt te ronken.

Social media versus realiteit

Nogmaals, werk blijft werk en je moet jezelf er soms echt toe zetten. Het helpt in elk geval al veel als je plezier hebt in het werk wat je doet. En voor mijn werk zorgt de veranderende omgeving ook voor inspiratie. Waar ik op een kantoor soms uren zou staren naar een leeg document, schiet mij nu vaak op een random tijdstip een origineel idee binnen en probeer ik dat zo snel mogelijk uit te werken. Naast mijn werkzaamheden voor klanten, houd ik ook een precieze administratie bij. Urenadministratie, relatiebeheer, financiële administratie, acquisitie en al die andere dingen die bij het ondernemerschap komen kijken. Niet mijn favoriet, maar Rompslomp maakt dit voor mij wel zo makkelijk mogelijk, zodat er meer tijd overblijft voor avontuur. Klinkt als een ijzersterke reclamezin voor Rompslomp, maar er is geen woord van gelogen.

Wil jij meer weten over mijn avontuur of heb je vragen, stuur mij gerust een berichtje via Instagram: @chantilukiollie.

Wil je weten hoe je start met jouw Rompslomp administratie? Raadpleeg dan dit artikel!

Chantal Antheunisse
Geschreven door Chantal Antheunisse

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.