Koppelingen
24 mei 2024

Installateur? Bespaar tijd met digitale werkbonnen

Als zzp’er in de installatietechniek ben je verantwoordelijk voor veel meer dan alleen je dagelijkse werkzaamheden. Je bent bijvoorbeeld ook bezig met facturering, boekhouding en belastingen. En je moet voldoen aan (regelmatig veranderende) wetten, voorschriften en certificeringen. Dat alles bij elkaar kost dagelijks veel tijd. Tijd die je natuurlijk veel liever steekt in het doen van opdrachten. 

Rompslomp maakt het graag makkelijk voor jou als zzp’er. Daarom werken we samen met de werkbonnen-app Simple-Simon. Hiermee kun je veel tijd besparen. Zeker wanneer je deze app koppelt met je Rompslomp-administratie. Werkbonnen uit Simple-Simon worden dan automatisch omgezet naar facturen in je Rompslomp-boekhouding. Op die manier bespaar je veel tijd, voldoe je aan wettelijke eisen en verhoog je je klanttevredenheid!

Benieuwd of zo’n digitaal werkbon systeem iets voor jou is? In dit artikel lees je er meer over zodat je zelf een goede beslissing kunt nemen.

Kosten besparen

Allereerst bespaar je met een digitale werkbonnen app veel kosten. Je loopt geen omzet meer mis door vergeten, zoekgeraakte of slecht ingevulde werkbonnen. In plaats daarvan werk je direct na een klus je digitale werkbon bij op je smartphone of tablet. En registreer je na een opdracht gelijk je reistijd en kilometers. 

Ben jij pas net begonnen als zelfstandig ondernemer? Dan kan het zijn dat koppelen met een werkbonnen-app nog een stap te ver is. De kosten voor aanschaf van de software en hardware (zoals tablets of zakelijke smartphones) kunnen dan nog te hoog zijn. 

Bespaar 3 - 6 minuten per werkbon

Ga jij door de rondslingerende papieren werkbonnen en losse notities opzien tegen het bijhouden van je administratie? En zorgen kwijtgeraakte werkbonnen dat je administratie niet compleet is? Met een digitale werkbonnen-app voorkom je heel veel van dit soort problemen. Klanten van Simple-Simon besparen per werkbon 3 - 6 minuten, als het gaat om administratieve handelingen. 

Als zelfstandig werkende installateur moet je ook aan alle regelgeving en wettelijke vereisten voldoen. Met een digitaal werkbon systeem leg je direct alle noodzakelijke informatie vast. Zoals installatiegegevens en onderhoudsrapporten. Zo voldoe je bijvoorbeeld eenvoudig aan de vereisten van zowel de BRL 100 (Beoordelingsrichtlijn 100) als de Gasketelwet.

Natuurlijk moet je als zelfstandig ondernemer wel zelf de tijd vinden om de app te leren gebruiken. Of kies voor een (betaalde) training die je snel wegwijs maakt in de app. Dit kan in het begin extra tijd of geld kosten. Ben je niet technisch onderlegd en betaal je liever niet voor de training? Of werk je gewoon liever met papieren werkbonnen? Dan is de werkbonnen-app waarschijnlijk niets voor jou.

Alles direct in je boekhouding

Koppel je de werkbonnen-app met Rompslomp, dan levert het je nog meer voordeel op. De koppeling verandert niks aan je werkwijze in je boekhoudpakket. Simple-Simon haalt automatisch informatie op uit Rompslomp over je klanten en artikelen. Maak je wijzigingen in Rompslomp? Dan worden deze direct in beide systemen verwerkt. Je hoeft wijzigingen dus nog maar één keer in te voeren. Alle bij de klant gebruikte artikelen zet je na een klus meteen op de werkbon. Dat voorkomt misgelopen omzet door ongeregistreerd materiaalverbruik. 

En is de werkbon helemaal gereed in Simple-Simon? Dan maak je de conceptfactuur aan en stuur je ‘m terug naar je boekhoudpakket. De factuur ziet er dan 100% hetzelfde uit als wanneer je deze handmatig in Rompslomp maakt. En is klaar om naar de klant te versturen! Je klant kan de werkbon direct digitaal ondertekenen. Dat zorgt voor een soepele doorstroming.

Blije klanten

Ook draagt een digitaal werkbon systeem bij aan een betere klantenservice. Stel bijvoorbeeld automatische herinneringen in voor onderhoudsafspraken. En doordat alles nauwkeurig wordt vastgelegd en opgeslagen, verminder je de kans op fouten en misverstanden. Bovendien heb je bij vragen van klanten altijd direct gegevens bij de hand over eerdere bezoeken, handleidingen en werkinstructies.

Wat kost Simple-Simon?

Simple-Simon blijft graag betaalbaar en werkt heel transparant. Er wordt niet gewerkt met contracten of andere verplichtingen; wat je ziet is wat je krijgt. Je start al met de werkbon app voor €24,- per gebruiker, per maand. Daarbij is Simple-Simon maandelijks opzegbaar. En ga je met vakantie? Dan kun je de werkbonnen app eenvoudig pauzeren.

Rompslomp rekent geen extra kosten voor het uitwisselen van de gegevens met Simple-Simon. Het verschilt per Rompslomp-pakket hoeveel software koppelingen je standaard kunt maken. 

Hoe maak je de koppeling tussen Simple-Simon en Rompslomp?

De koppeling tussen Simple-Simon en Rompslomp maak je zelf in een paar minuten. Maak hiervoor een Simple-Simon account aan en koppel vanuit daar met Rompslomp. Hier lees je hoe je Simple-Simon en Rompslomp eenvoudig kunt koppelen.

Probeer het twee weken vrijblijvend zelf!

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf uitproberen of digitale werkbonnen iets voor jou zijn? Dan kun je Simple-Simon vrijblijvend 14 dagen uitproberen. Koppel de werkbonnen-app vervolgens met je eigen Rompslomp-abonnement (let op: je hebt hiervoor minimaal een Professional pakket nodig! ).

Werk je nog niet met Rompslomp? Maak dan  een maand lang gebruik van het gratis en vrijblijvende proefabonnement. Zo ontdek je op je gemak of de koppeling iets voor jou is!

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.