Ons aanbod
22 mei 2024

Is Puur Factuur het beste boekhoudpakket voor startende ondernemers?

Ben jij startende ondernemer en op zoek naar een manier om jouw boekhouding eenvoudig bij te houden? Dan kan het aanbod je behoorlijk overdonderen. Hoe weet je nou welk pakket het beste bij jou en jouw bedrijf past? In dit artikel lees je wat het Puur Factuur pakket inhoudt. Zo bepaal je zelf of dit het beste boekhoudpakket voor jou is. 

Ben jij net begonnen met ondernemen? Gefeliciteerd! En zoek je nu een makkelijke oplossing om je administratie te beheren? Puur Factuur is gemaakt voor starters zoals jij. Verstuur voor een vast tarief van €7,50 per maand onbeperkt facturen en offertes. Geen verrassingen, alleen helderheid. Na aanmelden kun je direct van start. 

Moet je echter momenteel elk dubbeltje nog omdraaien? Dan kan zelfs de relatief lage prijs van Puur Factuur te veel voor je zijn. Kijk dan eens naar een gratis boekhoudpakket, zoals Rompslomp Gratis. Of kies ervoor om je administratie in het begin kosteloos in Excel bij te houden.

Onbeperkt factureren en offertes sturen

Stuur met Puur Factuur onbeperkt facturen en offertes en groei met elke nieuwe klant. Je plaatst met de lay-out editor gemakkelijk je eigen logo op je facturen en offertes. Heb je briefpapier dan kun je dat uploaden en zo je factuur in jouw eigen huisstijl opmaken. 

Jouw bedrijf kent geen grenzen, dus waarom zouden je facturen dat wel doen? Je factureert daarom eenvoudig in verschillende valuta. Gemaakte facturen en offertes verstuur je daarna direct vanuit je boekhoudsoftware. Zo presenteer je jezelf bij jouw klanten als de expert die je bent.

Wil je echter ook graag dat jouw klanten je offertes digitaal kunnen ondertekenen? Dat is in Puur Factuur helaas niet mogelijk. Je zult dan moeten kiezen voor een andere optie zoals het Professional abonnement

Versnel je betalingen

Voeg een iDEAL-betaallink toe op je facturen en versnel het betalingsproces. Klanten kunnen je dan met een paar klikken direct betalen. Dit voorkomt vertraging die vaak bij het handmatig overmaken ontstaat. Bovendien vinden veel klanten het gemak van een directe betaaloptie erg fijn. Jij bent dus minder tijd kwijt aan het najagen van betalingen. Zo blijft er meer tijd over om je bezig te houden met je bedrijf.

Automatische herinneringen voor late betalingen

Stel automatische herinneringen in voor klanten die toch te laat betalen. Rompslomp stuurt dan vanzelf een herinnering als een betaling uitblijft. Zo hoef je niet zelf achter je geld aan te gaan. Dit bespaart tijd en houdt je cashflow gezond. Dit maakt je administratie efficiënter en stelt je in staat om je te concentreren op het groeien van je bedrijf.

Geen SEPA-incasso

Voor zzp'ers die regelmatig terugkerende betalingen incasseren, zoals abonnementen of contractdiensten, is het ontbreken van SEPA-incasso bij Puur Factuur een nadeel. Is dit iets dat jouw bedrijf echt nodig heeft om verder te kunnen groeien? Dan past Puur Factuur niet bij jou en kun je beter verder kijken naar een pakket dat wel over deze mogelijkheid beschikt. 

De basics van het boekhouden

Met Puur Factuur kun je maximaal 5 uitgaven per maand inboeken. Ideaal als je als kleine ondernemers niet veel transacties hebt en toch een nauwkeurig overzicht wil houden van je belangrijkste zakelijke uitgaven. 

Doordat je slechts een beperkt aantal uitgaven per maand kunt inboeken, blijft je administratie overzichtelijk en eenvoudig. Dit maakt het makkelijker om je financiën zelf te beheren. Zonder dat je diepgaande boekhoudkundige kennis nodig hebt. Het is een uitstekende manier om vertrouwd te raken met boekhoudprincipes zonder overweldigd te raken.

Als je bedrijf snel groeit en je te maken hebt met een complexere boekhouding of een groter volume aan uitgaven, kan Puur Factuur te beperkend zijn. Het pakket ondersteunt maximaal vijf uitgaven per maand, wat niet voldoende kan zijn voor een snelgroeiend bedrijf. 

Kijk dan eens naar onze uitgebreidere boekhoudpakketten zoals het Professional pakket en het Master pakket die beter passen bij groeiende bedrijven. 

Eenvoudig btw-aangifte doen

Ook maakt Puur Factuur de btw-aangifte makkelijker. De benodigde gegevens voor je btw-aangifte worden namelijk automatisch verzameld. Je ziet snel hoeveel btw je hebt verzameld, betaald en wat je uiteindelijk moet aangeven. Stuur daarna de btw-aangifte direct vanuit Rompslomp naar de Belastingdienst. 

Je hoeft geen gegevens meer zelf over te typen. Dat scheelt fouten en bespaart tijd. De automatische berekening van de btw zorgt ook voor minder fouten in berekeningen. Dus geen kans meer op boetes en gedoe met de Belastingdienst.

Koppel met je boekhouding en bespaar tijd

Je kunt met Puur Factuur koppelen met één andere softwareoplossing. Bijvoorbeeld een app die je gereden ritten automatisch in je boekhouding plaatst zodat je ze eenvoudig aan je klanten kunt factureren. Op die manier kun je veel tijd besparen!

Kijk wel goed of de koppeling die je wil maken aansluit bij de functionaliteit in Puur Factuur. Kies bijvoorbeeld niet voor een koppeling die informatie over jouw producten en voorraad uit je boekhoudsoftware ophaalt. Die functionaliteit biedt Puur Factuur namelijk niet . Een koppeling die ervoor zorgt dat de gegevens van aankopen in je webshop automatisch in je boekhouding komen te staan werkt dus niet optimaal. Net zoals een werkbonnen-koppeling waarbij je gebruikte producten direct op je werkbonnen kunt plaatsen. Wil je hier toch graag mee werken? Kies dan voor een pakket dat wel over deze functionaliteit beschikt zoals het Professional pakket.

Ook het gebruikmaken van meerdere softwarekoppelingen is bij Puur Factuur niet mogelijk. Je kunt geen extra softwarekoppelingen bij bestellen. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een groter pakket zoals het Professional pakket waarbij je standaard kunt koppelen met 2 andere softwareoplossingen. Bovendien kun je er dan nog software koppelingen bij bestellen voor € 3,- per maand. Is dat alsnog niet genoeg? Dan kun je kiezen voor het Master Pakket dat standaard 6 softwarekoppelingen bevat.

Puur Factuur: ideaal voor startende ondernemers

Puur Factuur is dus een perfect basispakket voor startende ondernemingen. Profiteer van de eenvoud en snelheid waarmee je financiële overzichten opstelt. En heb direct inzicht in je bedrijfsprestaties. Geen verrassingen meer, alleen helderheid.

Ben je zelf een startende ondernemer? Dan is Puur factuur waarschijnlijk het meest geschikt voor jou. Wanneer je bedrijf groeit, kun je eenvoudig upgraden naar een pakket met meer functies en een hoger aantal uitgaven per maand. Zo groeit je boekhoudsysteem mee met je bedrijf.

Dat alles krijg je dus ook nog eens voor een mooi klein prijsje. Daarbovenop profiteer je met een jaarabonnement nog eens van 10% korting. Meer besparen terwijl je groeit, wie wil dat nou niet?

De 7 grootste voordelen van Puur Factuur voor de startende ondernemer:

  • Snel van start voor slechts €7,50 per maand
  • Boek maandelijks 5 uitgaven in
  • Onbeperkt factureren en offertes versturen in je eigen huisstijl
  • iDEAL betaallink op je factuur voor een snelle betaling
  • Verstuur je btw-aangifte direct vanuit de software
  • Eenvoudige uren & rittenregistratie
  • Automatisch herinneringen versturen

Toch liever een ander boekhoudpakket?

Een simpel boekhoudpakket als Puur Factuur is geweldig voor starters, maar beperkend voor snelgroeiende bedrijven. Kortom: boek je meer dan vijf uitgaven per maand? Of werk je met abonnementen of contractdiensten? Wil je gebruikmaken een software koppeling waarvoor functionaliteit nodig is die niet in dit softwarepakket zit? Dan is Puur Factuur niet het juiste pakket voor jou.

Kijk dan eens naar onze uitgebreidere boekhoudpakketten zoals Professional en Master die beter passen bij groeiende bedrijven. 

Ben je er nog niet uit? Probeer het een maand gratis

Wist je dat je Rompslomp een maand gratis en vrijblijvend kunt uitproberen? Zo ontdek je zelf een maand lang hoe het werkt en wat het beste bij jou past. Of lees je liever eerst meer over wat het proefabonnement inhoudt?

Tip: Met een maandabonnement van Rompslomp wissel je makkelijk en onbeperkt van pakket tot je hebt gevonden wat het beste bij jou past! Bekijk hier het overzicht van alle pakketten en prijzen.

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.