Koppelingen Boekhouden
24 april 2023

5 hacks om je boekhouding te versimpelen

Wanneer je je eigen bedrijf hebt, weet je dat er geen ontkomen aan is: je moet in de Rompslomp van boekhouding duiken. We delen graag onze favoriete hacks met je die boekhouden makkelijker, sneller en leuker maken. 

Onze gouden tip:
Leer jezelf gewoontes aan zodat het bijhouden van de administratie moeiteloos wordt. Maak daarnaast eenmalige koppelingen waarmee je een hoop tijd, werk en gedoe bespaart!

 1. Blijf niet zelf prutsen, gebruik een goed programma
  Een goed programma zorgt voor structuur, maakt automatisch berekeningen en geeft je financieel overzicht. Ontdek of Rompslomp bij jou past. 

 2. Fotografeer je bonnetjes
  Maak er een gewoonte van om gelijk je bonnen te fotograferen met je mobiel. Upload ze meteen, of op een vast moment van de dag, naar je administratie zoals bijvoorbeeld naar je Schoenendoos in Rompslomp. Geen losse bonnetjes die kwijtraken!

 3. Automatiseer
  Door onze vorige hack upload je je bonnetjes meteen naar je administratie. Vervolgens kun je  met de Scan & Herken add-on de gegevens op de factuur inlezen en boekingen automatisch klaar laten zetten. In Rompslomp hoeft je de bonnen alleen nog maar te controleren. Minder handmatig invoerwerk en minder kans op fouten. Win-win!

 4. Koppel je bank
  Een koppeling met je bank zorgt ervoor dat je bankafschriften dagelijks automatisch in de boekhouding terechtkomen. Je hoeft dus niet elke keer het digitale afschrift van de bank handmatig te downloaden en te importeren. Dit scheelt werk en de boekhouding is altijd up-to-date.

 5. Verstuur je btw-aangifte vanuit Rompslomp
  Alle facturen, bonnen en betalingen verwerken is inmiddels een makkie geworden. Hierna verstuur je zorgeloos in een paar snelle stappen je btw-aangifte met de add-on in Rompslomp. Inloggen bij de Belastingdienst en gegevens invoeren is niet meer nodig. Meer tijd voor écht leuke dingen!

Dit zijn onze 5 favoriete hacks! Zoals je ziet maak je met deze tips van je boekhouding een no-brainer! Niet hoeven na te denken over wat er allemaal te doen is, maar gewoon bij het begin beginnen. De rest volgt vanzelf.

Veel plezier met boekhouden!

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.