Automatiseren Boekhouden Algemeen Tips
24 april 2023

5 hacks om je boekhouding te versimpelen

Wanneer je je eigen bedrijf hebt, weet je dat er geen ontkomen aan is: je moet in de Rompslomp van boekhouding duiken. Wij kunnen niet wachten om onze favoriete hacks met je te delen die boekhouden makkelijker, sneller en leuker maken. In deze blog delen we met jou onze gouden tip én onze 5 extra tips. Let’s go!

Onze gouden tip:
Leer je bepaalde gewoontes aan en maak eenmalige koppelingen. Hiermee bespaar je een hoop tijd, werk en gedoe!

 1. Blijf niet zelf prutsen, gebruik een goed programma
  Ha! De eerste kun je al afvinken. Een boekhoudprogramma zoals Rompslomp zorgt voor structuur, maakt automatisch berekeningen en geeft je financieel overzicht.

 2. Fotografeer je bonnetjes
  Maak er een gewoonte van om gelijk je bonnen te fotograferen met je mobiel. Upload ze meteen, of op een vast moment van de dag, naar je Schoenendoos in Rompslomp. Geen losse bonnetjes die kwijtraken!

 3. Automatiseer
  Door onze vorige hack upload je je bonnetjes naar Rompslomp. Met de Scan & Herken add-on scant de software vervolgens de gegevens op de factuur, zet een boeking klaar in Rompslomp en jij hoeft de bonnen alleen nog maar te controleren. Minder handmatig invoerwerk en minder kans op fouten. Win-win!

 4. Koppel je bank
  Een koppeling met je bank zorgt ervoor dat je bankafschriften dagelijks automatisch in de boekhouding terechtkomen. Je hoeft dus niet elke keer het digitale afschrift van de bank handmatig te downloaden en te importeren. Dit scheelt werk en de boekhouding is altijd up-to-date.

 5. Verstuur je btw-aangifte vanuit Rompslomp
  Alle facturen, bonnen en betalingen verwerken is inmiddels een makkie geworden. Hierna verstuur je zorgeloos in een paar snelle stappen je btw-aangifte met de add-on in Rompslomp. Inloggen bij de Belastingdienst en gegevens invoeren is niet meer nodig. Meer tijd voor écht leuke dingen!

Dit zijn onze 5 favoriete hacks! Zoals je ziet maak je met deze tips van je boekhouding een no-brainer! Niet hoeven na te denken over wat er allemaal te doen is, maar gewoon bij het begin beginnen. De rest volgt vanzelf.

Veel plezier met boekhouden!

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.