Hoe houdt Rompslomp mijn gegevens veilig?
Als (startende) zelfstandig ondernemer is het heel belangrijk dat je gegevens veilig zijn. Je werkt namelijk met veel gevoelige informatie zoals klantgegevens, financiële data en persoonlijke documenten. Je klanten vertrouwen erop dat hun informatie veilig is bij jou. Je moet er toch niet aan denken dat iemand bijvoorbeeld inbreekt in jouw boekhouding en uit jouw naam facturen naar je klanten gaat sturen. Wat betekent dat dan voor jouw bedrijf?
Gelukkig hoef je je daar als je met Rompslomp werkt geen zorgen over te maken. Wij doen er namelijk 24/7 alles aan om je administratie veilig te houden. Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe dat in zijn werk gaat.
SSL-verbinding: werken met een versleutelde verbinding
Hackers proberen, bijvoorbeeld via openbare netwerken, toegang te krijgen tot jouw gevoelige informatie zoals klantgegevens. Daarom worden al je gegevens, wanneer je inlogt bij Rompslomp, versleuteld met een SSL-verbinding. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dat is een soort extra slot op je deur dat zorgt voor een veilige verbinding tussen de servers van Rompslomp en jouw laptop, tablet of mobiel. Het zorgt ervoor dat je data wordt versleuteld en alleen jij en de server kunnen deze ontcijferen. Dus zelfs al mochten je gegevens onderschept worden, dan kunnen anderen niets met deze versleutelde informatie.
Veiligheid bij gebruik van openbare wifi
Je bent als zelfstandig ondernemer vaak onderweg en werkt regelmatig op verschillende locaties. Het is daarom extra belangrijk dat je veilig kunt werken. De SSL-verbinding zorgt hiervoor.
Of je nu in een café je administratie bijwerkt, na een bezoek aan een klant in je bus je werkbon maakt of in de trein een factuur naar een klant stuurt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat iemand jouw gegevens onderschept. Hierdoor kun je je focussen op wat echt belangrijk is: je werk en je klanten.
Jouw data in Europa opgeslagen
Internet kent natuurlijk geen grenzen. Toch is de plek waar jouw online data bewaard wordt heel belangrijk. Wanneer de data van jouw boekhouding wordt gehost in Amerikaanse datacenters, valt jouw data namelijk officieel onder de Amerikaanse wetgeving.
Rompslomp host jouw data in Europa. Dat wil zeggen dat de data valt onder de Europese wet- en regelgeving en de strenge Europese privacywetgeving (GDPR). Dit geeft een extra laag bescherming en zekerheid dat jouw data niet zomaar misbruikt wordt.
ISO-standaarden waar Rompslomp aan voldoet
Het datacentrum is gecertificeerd volgens de laatste ISO-standaarden: ISO 27001:2013, 27017:2015, 27018:2019 en ISO/IEC. Maar wat betekent dit voor jou?
- ISO 27001:2013 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging die ervoor zorgt dat jouw klantgegevens, financiële informatie en persoonlijke data goed beschermd zijn tegen cyberaanvallen en datalekken.
- ISO 27017:2015 geeft regels voor het veilig houden van gegevens in de cloud. Dit betekent dat jouw data beter beschermd is tegen onbevoegde toegang en datalekken. Zo blijft jouw informatie veilig en privé.
- ISO 27018:2019 richt zich op de bescherming van persoonlijke gegevens in de cloud. Dit betekent dat jouw persoonlijke informatie zorgvuldig wordt behandeld en beschermd tegen ongeoorloofde toegang. Jouw privacy is gewaarborgd doordat wij aan deze richtlijnen voldoen.
- ISO/IEC garandeert dat het datacenter voldoet aan internationale beveiligingsnormen. Dit betekent dat er wereldwijd erkende processen en procedures worden gevolgd om jouw gegevens te beschermen.
Realtime backups van jouw gegevens
Je werkt aan een belangrijke factuur en ineens crasht je laptop. Geen paniek! Je gegevens worden continu gesynchroniseerd op meerdere servers. Dit betekent dat zelfs als je apparaat kapot gaat, je administratie nog steeds ergens anders veilig is opgeslagen.
Bovendien maken we dagelijks een extra backup van alle gegevens. Omdat deze back-ups zijn bedoeld voor noodgevallen, bewaren we ze niet langer dan strikt nodig. Dit biedt extra veiligheid en gemoedsrust, zodat jij je kunt focussen op je werk zonder je zorgen te maken over dataverlies.
Bepaal zelf wie toegang heeft tot jouw gegevens
Wanneer je een (technische) vraag hebt over je boekhouding is het soms handig dat één van onze medewerkers met je meekijkt. Natuurlijk bepaal jij zelf wie toegang heeft tot je gegevens. Voordat een medewerker van Rompslomp met je mee kan kijken, moet je daarom via je instellingen expliciet toegang geven. Zo houd jij controle over je data. In het geval van een technisch noodgeval hebben we echter wel de mogelijkheid om te checken wat er fout gaat.
Rompslomp en Visma: samen nog veiliger
Als deelnemer aan het Visma Security Program doet Rompslomp er op het gebied van veiligheid zelfs nog een schepje bovenop. Sinds 2022 doet Rompslomp er, als onderdeel van Visma, nog meer aan om de beveiliging van jouw gegevens op het hoogste niveau te houden.
Zo zoekt Visma bijvoorbeeld altijd proactief naar mogelijke risico's zodat jouw gegevens altijd veilig zijn. Ook worden er regelmatig beveiligingaudits uitgevoerd om te controleren of alle processen nog steeds aan de hoogste standaarden voldoen. Daar hoef jij je als ondernemer dus zelf mooi niet meer mee bezig te houden!
Privacywetgeving
Maar het Visma Security Program gaat niet alleen om beveiliging. Het zorgt ook dat alles voldoet aan de wet, vooral op het gebied van privacy. Dit betekent dat jouw gegevens altijd volgens de regels worden behandeld.
Visma heeft bovendien het bug bounty programma. Dit moedigt ethische hackers aan om beveiligingsproblemen in de software op te sporen en te melden. Hierdoor kan Visma constant verbeteringen doorvoeren en snel reageren op mogelijke bedreigingen. Zo blijft de software veilig en betrouwbaar voor alle gebruikers.
Bij het Visma Trust Centre lees je meer over de beveiligingsmaatregelen en certificeringen die ook van toepassing zijn op Rompslomp.
Zoals je ziet doen wij ons uiterste best om je boekhouding en andere gegevens zo veilig mogelijk te houden. Hoe veilig houd jij je boekhouding?
Misschien vind je dit ook interessant ...
Hoe kan ik het hacken van mijn boekhouding voorkomen?
Jouw online veiligheid heeft onze prioriteit Bij Rompslomp doen we er 24/7 alles aan om jouw gegevens veilig te houden. Zo worden al je gegevens, wanneer je inlogt bij Rompslomp, versleuteld met een beveiligde SSL-verbinding, wordt jouw data in ...
Wat is 2FA en hoe maakt het je boekhouding veiliger?
Hoe werkt 2FA? Waar je normaal alleen je wachtwoord invoert om in te loggen, voeg je met 2FA een extra stap toe. Bijvoorbeeld een code die naar je telefoon wordt gestuurd, een slimme app die een code genereert (zoals een authenticator) of een ...