Koppelingen
10 juni 2024

De voordelen van het koppelen van je boekhouding met andere software

Zeg eens eerlijk: je bent toch geen zelfstandig ondernemer geworden om je urenlang met je administratie bezig te houden? Als zelfstandig ondernemer wil je je kostbare tijd veel liever besteden aan waar je goed in bent: ondernemen! Toch besteed je elke week opnieuw veel tijd aan het handmatig overnemen van gegevens tussen systemen. Terwijl dit helemaal niet nodig is.

Door je boekhoudpakket te koppelen met andere software kun je namelijk veel tijd besparen. Denk bijvoorbeeld aan een rittenregistratiesysteem, een digitale werkbonnen app of een webshopkoppeling. 

Wanneer je deze software koppelt met je boekhouding,  wordt informatie automatisch van het ene systeem naar het andere overgezet. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet meer handmatig na een gereden rit de kilometerstand in te vullen. Of je kunt artikelen uit je boekhoudpakket direct op je digitale werkbonnen zetten.

Benieuwd wat het koppelen van je boekhouding jou kan opleveren? Na het lezen van dit artikel ken je de belangrijkste voordelen van het koppelen van je boekhouding met andere software. Hierdoor kun je zelf beslissen of het voor jou genoeg voordelen biedt.

De 5 belangrijkste voordelen van het koppelen van je boekhouding

Het koppelen van je boekhouding maakt alles vooral veel makkelijker. Je hoeft nog maar eenmalig uit te zoeken hoe je de koppeling maakt en daarna heb je er geen omkijken meer naar. Alle  gegevens die in het ene systeem worden aangepast, staan automatisch ook in het andere systeem.

De vijf belangrijkste voordelen zijn:

 • Meer tijd over om te ondernemen
  Toen je begon als zelfstandig ondernemer droomde je er waarschijnlijk niet van om je administratie bij te houden. Liefst wil je daar dan ook niet al te veel tijd aan besteden. Maar het moet wel goed en nauwkeurig gebeuren. En precies dat lost het koppelen van je boekhouding met andere software voor je op. Gegevens worden automatisch overgenomen zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. En jij houdt meer tijd over om te doen wat je het allerliefst doet: ondernemen. 

 • Gegevens worden automatisch overgenomen
  Wanneer na het koppelen gegevens automatisch worden overgenomen, hoef je dit zelf niet meer te doen. Dat bespaart je veel saai werk (want welke ondernemen krijgt wel energie van het overtypen van gegevens?) en veel tijd.

 • Er worden minder fouten gemaakt
  Herken je het? Je neemt even snel een bedrag over van een papieren werkbon naar je boekhoudpakket en maakt een typfoutje. Kan op zich gebeuren, maar levert wel een hoop gedoe op. Zeker als je de fout pas later ontdekt en moet gaan uitzoeken wat er niet klopt en waar het fout is gegaan. Het koppelen van je verschillende systemen lost dit op. Je hoeft (vrijwel) niets meer handmatig vanuit het ene systeem over te typen in het andere systeem. Zo verminder je de kans op fouten enorm. 

 • Je loopt geen inkomsten meer mis
  Met gekoppelde systemen verklein je het risico dat je dingen vergeet te declareren. Wil je bijvoorbeeld je gereden kilometers doorberekenen aan je klant? Als je met Rompslomp werkt koppel je bijvoorbeeld met de kilometerregistratie app TrackJack en hoef je ritten niet meer handmatig bij te houden. TrackJack registreert alle ritten en zet deze automatisch in je Rompslomp administratie. Controleer je ritten en declareer de juiste kosten aan je klant zonder extra administratief werk.

 • Altijd werken met de meest actuele gegevens
  Door koppelingen worden gegevens automatisch bijgewerkt, zodat je altijd met de meest recente informatie werkt. Dit helpt bij het nemen van snelle beslissingen. Je hoeft dus niet meer te wachten tot er een update is gedaan of totdat je zelf de gegevens in alle systemen hebt bijgewerkt.

En wanneer je meer systemen met elkaar koppelt, kun je data uit verschillende bronnen combineren en analyseren. Dit geeft je diepere inzichten in je bedrijfsvoering en helpt je bij strategische planning.

Deze bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat je efficiënter kunt werken, betere beslissingen kunt nemen en uiteindelijk je bedrijf succesvoller kunt runnen. En dat klinkt je waarschijnlijk als muziek in de oren. 

Redenen om je boekhoudpakket niet te koppelen

Toch zijn er ook redenen om je boekhoudpakket (nog) niet te koppelen. Bijvoorbeeld omdat je net begonnen bent en de abonnementskosten van de software waarmee je wilt koppelen nog te hoog zijn. Of omdat je via jouw webshop nog zo weinig bestellingen ontvangt dat je de abonnementskosten voor het koppelen van je webwinkelsoftware liever nog even uitstelt. De kosten en baten moeten natuurlijk in balans zijn. 

Kijk ook goed of de koppeling die je wil maken aansluit bij de functionaliteit van je boekhoudpakket. Werk je met Puur Factuur? Dan kun je bijvoorbeeld eenvoudig koppelen met rittenregistratie software zoals TrackJack. 

Puur Factuur bevat echter geen functionaliteit voor productbeheer en voorraadadministratie. Je kunt dus niet koppelen met software die informatie over jouw producten en voorraad uit je boekhoudsoftware ophaalt. Een webshopkoppeling die zorgt dat de gegevens van aankopen in je webshop automatisch in je boekhouding komen te staan werkt dan niet. Wil je hier toch mee kunnen werken? Kies dan voor een pakket dat wel over deze functionaliteit beschikt zoals het Professional pakket of het Master pakket.

Zelf eens uitproberen of een koppeling wat voor jou is?

Veel koppelingen bieden een proefperiode waarin je gratis en vrijblijvend kunt uitproberen of een koppeling iets voor jou is. Zo kun je rustig uitproberen wat er mogelijk is en of de koppeling bij jou en je bedrijf past. Op onze support pagina's lees je meer over de koppelmogelijkheden bij Rompslomp.

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.