Koppelingen
26 juni 2024

Waarop moet ik letten als ik mijn boekhouding wil koppelen met andere software?

Het koppelen van je boekhoudpakket met andere software zorgt ervoor dat dingen die je eerst handmatig moest doen, voortaan automatisch gaan. Op die manier kun je makkelijk veel tijd besparen. Maar waar moet je nou op letten als je kijkt of een koppeling wat voor jou is? In dit artikel lees je er meer over!

Wanneer je deze software koppelt met je boekhouding,  wordt informatie automatisch van het ene systeem naar het andere overgezet. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet meer handmatig na een gereden rit de kilometerstand in te vullen. Of je kunt artikelen uit je boekhoudpakket direct op je digitale werkbonnen zetten.

Koppelen van je boekhouding met andere software levert je een aantal belangrijke voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van een rittenregistratiesysteem aan je boekhouding. Zo zorg je ervoor dat al je gereden kilometers automatisch in je boekhouding komen te staan. Zo kun je deze eenvoudig doorberekenen aan je klanten en heb je meteen een goede rittenregistratie voor de Belastingdienst. 

Waar moet je allemaal op letten bij het uitzoeken van een koppeling?

Zorg echter dat je, voordat je een koppeling maakt, goed weet wat de kosten en de mogelijkheden van de koppeling zijn. Daarnaast is het verstandig om te controleren of de koppeling gecertificeerd of goedgekeurd is door de aanbieder van je boekhoudpakket. Dit garandeert een correcte en veilige gegevensuitwisseling. Benieuwd waar je nog meer op moet letten?

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat een koppeling met je boekhoudpakket eigenlijk kost. Dat zal per aanbieder van boekhoudsoftware verschillen. Bij Rompslomp zijn er verschillende pakketten met diverse opties voor softwarekoppelingen. Controleer altijd of de koppeling aansluit bij de functionaliteit van je boekhoudpakket. Ook verschilt het per pakket hoeveel koppelingen er standaard bij je pakket zijn inbegrepen. Hieronder vind je meer informatie over het aantal koppelingen per boekhoudpakket.

Wat kost het gebruik van een koppeling met andere software?

Valt de koppeling die je maakt binnen het standaard aantal koppelingen in je pakket? Dan betaal je daar bij Rompslomp geen extra kosten voor. 

Let op: Een koppeling met andere software is iets anders dan een bankkoppeling. Je kunt bij het Professional pakket dus naast je bankkoppeling nog standaard 2 softwarekoppelingen maken.

Screenshot 2024-06-21 at 22.51.39

Puur Factuur

  • Standaard kun je 1 softwarekoppeling maken
  • Je kunt er geen extra koppelingen bijkopen.

Professional pakket

  • Standaard kun je 2 softwarekoppelingen maken
  • Je kunt voor €3,- per maand een extra koppeling toevoegen

Master Pakket

  • Standaard kun je 6 softwarekoppelingen maken
  • Je kunt voor €3,- per maand een extra koppeling toevoegen

Met welke andere kosten moet ik rekening houden als ik wil koppelen? 

Rompslomp rekent geen extra kosten voor het gebruiken van een softwarekoppeling. De meeste andere softwareoplossingen rekenen hier ook geen kosten voor.

Wel kunnen er andere kosten worden gerekend. Denk aan onderhoudskosten, een maandelijks bedrag per gebruiker of een bedrag dat afhankelijk is van het aantal transacties per jaar. Zo is het gebruik van de digitale werkbonnen app Simple-Simon het eerste jaar helemaal gratis. Daarna betaal je € 24 per maand per gebruiker. En voor het gebruik van  de koppeling tussen Rompslomp en je webshop via Webwinkelfacturen betaal je na de gratis proefperiode minimaal €80 per jaar, afhankelijk van het aantal transacties per jaar.

Wanneer is het voor mij niet handig om te koppelen?

Kijk vooraf goed wat de koppeling je uiteindelijk gaat kosten en wat je verwacht dat koppeling je gaat opleveren. Heb je bijvoorbeeld een webshop en nog maar heel weinig bestellingen? Dan kan het voor jou nog niet winstgevend zijn om met een koppeling te werken. Heb je meer bestellingen dan kan een koppeling je juist een flinke tijdsbesparing opleveren.

Kan ik alle software koppelen met mijn boekhoudpakket?

Check altijd eerst of de koppeling die je wilt maken, aansluit bij de functionaliteit van je boekhoudpakket.
 
Het pakket Puur Factuur biedt bijvoorbeeld geen functionaliteit voor productbeheer en voorraadadministratie. Je kunt dan niet gebruikmaken van een koppeling die informatie over jouw producten en voorraad uit je boekhoudsoftware ophaalt. Een webshop koppeling die zorgt dat de gegevens van aankopen in je webshop automatisch in je boekhouding komen te staan werkt dan dus niet. Wil je hier toch mee kunnen werken? Kies dan voor een pakket dat wel over deze functionaliteit beschikt zoals het Professional pakket of het Master pakket.

Wil je echter gebruikmaken van een koppeling met rittenregistratie software zoals TrackJack? De functionaliteit die voor deze koppeling nodig is (Rittenregistratie) zit standaard in Puur Factuur. Je kunt dus zonder problemen een koppeling maken tussen Puur Factuur en TrackJack. Voor het maken van de koppeling worden geen extra kosten berekend. Wel rekent TrackJack abonnementskosten.

Zelf eens uitproberen of een koppeling wat voor jou is?

Veel koppelingen bieden een proefperiode waarin je gratis en vrijblijvend kunt uitproberen of een koppeling iets voor jou is. Zo kun je rustig uitproberen wat er mogelijk is en of de koppeling bij jou en je bedrijf past. Op onze support pagina's lees je meer over de koppelmogelijkheden bij Rompslomp.

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.