Bankkoppeling is gestopt met synchroniseren

Geschreven:

Zodra de bankkoppeling stopt met synchroniseren, ontvang je een notificatie e-mail waarin de reden ervan wordt vermeld. Zodra de bankkoppeling stopt met synchroniseren en/of ontkoppelt kunnen er twee dingen aan de hand zijn. In dit artikel bespreken we de oorzaken en hoe je deze kunt oplossen.

Bekijk hieronder onze video over wat je kan doen als de bankkoppeling stopt met synchroniseren:

1. Herautorisatie is vereist na 90 dagen

Elke 90 dagen dien je Ponto, en daarmee ons, opnieuw toegang te geven (herautoriseren) tot je bankgegevens. Deze herautorisatie is verplicht vannuit de PSD2wet. Je kunt hiervoor bij Ponto inloggen om de autorisatie opnieuw in te stellen. Bij sommige banken dien je ook vauit de bankomgeving nog te herautoriseren, dus controleer dit goed via bijvoorbeeld internetbankieren. Verder is de kans aanwezig dat banken een kortere periode hanteren voor de herautorisatie.

2. Er is een onjuiste begintransactie gekozen toen de koppeling werd ingesteld

Als je bankrekening is gekoppeld met Rompslomp, maar de saldi tussen Rompslomp en je bankrekening komen langer dan 3 dagen niet overeen, dan zal Rompslomp stoppen met synchroniseren en je bankrekening ontkoppelen. Je dient deze koppeling dan opnieuw in te stellen. Dit is om te voorkomen dat er verkeerde of dubbele banktransacties in je boekhouding geïmporteerd worden.

Dit gebeurt meestal wanneer je geen begintransactie hebt gekozen toen je de koppeling hebt gemaakt, maar hebt gekozen om deze te overrulen. De koppeling wordt dan wel gemaakt, maar de saldi lopen niet synchroon. Hierdoor zal de koppeling dus elke 3 dagen opnieuw ontkoppelen en stoppen met synchroniseren.

Zorg ervoor dat je een goede begintransactie kiest, zodra je de koppeling maakt. Lees hier wat je moet doen als er geen begintransactie kan worden gevonden.

Je kunt het saldo ook met een correctieboeking corrigeren, zodat dit weer gelijk loopt. Je leest hier hoe je een saldo correctieboeking maakt

Zodra je eenmaal een begintransactie hebt gekozen, is de kans klein dat de saldi niet meer synchroon lopen en de koppeling stopt met synchroniseren. Zorg er daarom voor dat je deze stap goed doorloopt, dan heb je er daarna geen omkijken meer naar.

Hopelijk lukt het je met deze tips om de bankkoppeling soepel te laten synchroniseren!