Het Puur Factuur pakket

 
Het pakket voor als je meer wilt factureren maar nog geen behoefte hebt aan een volledige professionele boekhouding. 
De kosten voor dit pakket zijn € 7,50,- per maand (excl. btw).

Wat biedt het Puur Factuur pakket?

Onbeperkt factureren en offertes sturen

Stuur met Puur Factuur onbeperkt facturen en offertes. Je plaatst met de lay-out editor gemakkelijk je eigen logo op je facturen en offertes. Heb je briefpapier dan kun je dat uploaden en zo je factuur in jouw eigen huisstijl opmaken. 

Gemaakte facturen en offertes verstuur je daarna direct vanuit je boekhoudsoftware. Zo presenteer je jezelf bij jouw klanten als de expert die je bent.

Wil je ook graag dat jouw klanten je offertes digitaal kunnen ondertekenen? Dat is in Puur Factuur helaas niet mogelijk. Je zult dan moeten kiezen voor een andere optie zoals het Professional pakket

iDEAL-betaallink op je facturen

Voeg een iDEAL-betaallink toe op je facturen en versnel het betalingsproces. Klanten kunnen je dan met een paar klikken direct betalen. Dit voorkomt vertraging die vaak bij het handmatig overmaken ontstaat. Bovendien vinden veel klanten het gemak van een directe betaaloptie erg fijn. 

Automatische herinneringen

Stel automatische herinneringen in voor klanten die te laat betalen. Rompslomp stuurt dan vanzelf een herinnering als een betaling uitblijft. Zo hoef je niet zelf achter je geld aan te gaan. Geen SEPA-incasso

Voor zzp'ers die regelmatig terugkerende betalingen incasseren, zoals abonnementen of contractdiensten, is het ontbreken van SEPA-incasso bij Puur Factuur een nadeel. Is dit iets dat jouw bedrijf echt nodig heeft om verder te kunnen groeien? Dan past Puur Factuur niet bij jou en kun je beter verder kijken naar een pakket dat wel over deze mogelijkheid beschikt. 

Uitgaven inboeken

Met Puur Factuur kun je maximaal 5 uitgaven per maand inboeken. Ideaal als je als kleine ondernemers niet veel transacties hebt en toch een nauwkeurig overzicht wil houden van je belangrijkste zakelijke uitgaven. 

Doordat je slechts een beperkt aantal uitgaven per maand kunt inboeken, blijft je administratie overzichtelijk en eenvoudig. Dit maakt het makkelijker om je financiën zelf te beheren. Zonder dat je diepgaande boekhoudkundige kennis nodig hebt. Het is een uitstekende manier om vertrouwd te raken met boekhoudprincipes zonder overweldigd te raken.

Als je bedrijf snel groeit en je te maken hebt met een complexere boekhouding of een groter volume aan uitgaven, kan Puur Factuur te beperkend zijn. Het pakket ondersteunt maximaal vijf uitgaven per maand, wat niet voldoende kan zijn voor een snelgroeiend bedrijf. 

Kijk dan eens naar onze uitgebreidere boekhoudpakketten zoals Professional en Master die beter passen bij groeiende bedrijven. 

Eenvoudig btw-aangifte doen

Ook maakt Puur Factuur de btw-aangifte makkelijker. De benodigde gegevens voor je btw-aangifte worden namelijk automatisch verzameld. Je ziet snel hoeveel btw je hebt verzameld, betaald en wat je uiteindelijk moet aangeven. Stuur daarna de btw-aangifte direct vanuit Rompslomp naar de Belastingdienst. 

Je hoeft geen gegevens meer zelf over te typen. Dat scheelt fouten en bespaart tijd. De automatische berekening van de btw zorgt ook voor minder fouten in berekeningen. Dus geen kans meer op boetes en gedoe met de Belastingdienst.

Koppel je boekhouding en bespaar tijd

Je kunt met Puur Factuur koppelen met één andere softwareoplossing. Bijvoorbeeld een app die je gereden ritten automatisch in je boekhouding plaatst zodat je ze eenvoudig aan je klanten kunt factureren. Op die manier kun je veel tijd besparen!

Beperkingen

Kijk wel goed of de koppeling die je wil maken aansluit bij de functionaliteit in Puur Factuur. Kies bijvoorbeeld niet voor een koppeling die informatie over jouw producten en voorraad uit je boekhoudsoftware ophaalt. Die functionaliteit biedt Puur Factuur namelijk niet . Een koppeling die ervoor zorgt dat de gegevens van aankopen in je webshop automatisch in je boekhouding komen te staan werkt dus niet optimaal. Net zoals een werkbonnen-koppeling waarbij je gebruikte producten direct op je werkbonnen kunt plaatsen. Wil je hier toch graag mee werken? Kies dan voor een pakket dat wel over deze functionaliteit beschikt zoals het Professional pakket.

Ook het gebruikmaken van meerdere softwarekoppelingen is bij Puur Factuur niet mogelijk. Je kunt geen extra softwarekoppelingen bij bestellen. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een groter pakket zoals het Professional pakket waarbij je standaard kunt koppelen met 2 andere softwareoplossingen. Bovendien kun je er dan nog software koppelingen bij bestellen voor € 3,- per maand. Is dat alsnog niet genoeg? Dan kun je kiezen voor het Master Pakket dat standaard 6 softwarekoppelingen bevat.

Checklist of dit pakket geschikt is voor jou:

  • Je bespaart liever nog wat geld op het gebied van boekhouding
  • Je maakt veel facturen en wil hier geen limiet op
  • Je hebt maximaal 5 uitgaven per maand
  • Je wil nog niets automatiseren zoals het inladen van je banktransacties en het boeken van je uitgaven.
  • Je doet je btw-aangifte graag rechtstreeks via Rompslomp