Ik heb geen zakelijke bankrekening, wat nu?

Geschreven:

Ben jij ondernemer en heb je geen zakelijke bankrekening? Wij leggen je de voordelen uit van het gebruik van een zakelijke bankrekening voor je onderneming.

Geen inzage in bankmutaties

Onder bankmutaties verstaan we alle bedragen die op je bedrijfsrekening worden bij- en afgeboekt. Een overzicht van deze boekingen vind je terug op je bankafschriften. Zonder zakelijke bankrekening is dit lastiger, gezien alle privé uitgaven hier ook tussenstaan. Zonder zakelijke bankrekening zal je handmatig betalingen moeten toevoegen. Bij privé rekeningen kun je geen MT940 bestand downloaden, die nodig is om bankmutaties te importeren in de meeste boekhoudpakketten.
Lees hier hoe dat moet.

Voordelen zakelijke bankrekening openen

Een zakelijke bankrekening openen kan in sommige gevallen gratis, maar meestal kost een zakelijke rekening een klein bedrag per maand. Het grootste voordeel is het duidelijke financiële overzicht. Je houdt op deze manier je zakelijke en privé uitgaven gescheiden wat een duidelijk overzicht over je geldzaken geeft. Door een zakelijke rekening toe te voegen in Rompslomp hoef je niet iedere transactie die je maakt handmatig in te voeren. Een rekening op naam van de zaak is natuurlijk ook een stukje professioneler.